Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwne działanie coming/leaving home.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakiś czas temu tzn. miesiąc/dwa miesiące temu, odblokowałem sb u kolegi coming/leaving home vcds-em. Pozaznaczałem prawie wszystko z wyjątkiem o ile pamiętam oprócz sterowania z drzwi, w MMi ustawiłem czas działania na 5 sekund, i leaving na on. Moje auto nie posiada ani czujnika zmierzchu, ani włącznika świateł z funkcją auto, lecz zaobserwowałem dziwne zjawisko. Mianowicie ze 3 razy odkąd aktywowałem tą funkcje, zauważyłem że po zamknięciu auta, zaczęły świecić tak jakby światła dzienne, poświeciły 5 sekund i zgasły. Tak jak napisałem zaobserwowałem takie zjawisko 3 razy od miesiąca, lecz gdy próbuje je wywołać ponownie niestety nic z tego. Moje pytanie brzmi od czego to zależy, jak to ustawić żeby za każdym razem się załączały? Kolejne pytanie, czy jak zmienię włącznik świateł z funkcją auto, to coś się zmieni w działaniu? czy muszę koniecznie czujnik zmierzchu dorzucać? bo halogeny jeszcze nigdy mi się nie załączyły po zamknięciu, zaobserwowałem jedynie postojowe/dzienne z przodu, lampy zwykłe, żarówkowe. Proszę o w miarę szybką i rzetelną odpowiedź. Pozdrawiam. :D

• 5 tygodni później...
Opublikowano

witam jezeli nie mam na pokrętle włącznika swiateł pozycji auto to funkcja coming/leaving home zadziała?

Opublikowano
9 hours ago, djteef said:

witam jezeli nie mam na pokrętle włącznika swiateł pozycji auto to funkcja coming/leaving home zadziała?

Nie

Opublikowano
  • Autor

A odpowie ktoś na moje pytania powyżej? :(

Opublikowano
W dniu 1.03.2019 o 17:49, KonradA4troop napisał:

Witam, jakiś czas temu tzn. miesiąc/dwa miesiące temu, odblokowałem sb u kolegi coming/leaving home vcds-em. Pozaznaczałem prawie wszystko z wyjątkiem o ile pamiętam oprócz sterowania z drzwi, w MMi ustawiłem czas działania na 5 sekund, i leaving na on. Moje auto nie posiada ani czujnika zmierzchu, ani włącznika świateł z funkcją auto, lecz zaobserwowałem dziwne zjawisko. Mianowicie ze 3 razy odkąd aktywowałem tą funkcje, zauważyłem że po zamknięciu auta, zaczęły świecić tak jakby światła dzienne, poświeciły 5 sekund i zgasły. Tak jak napisałem zaobserwowałem takie zjawisko 3 razy od miesiąca, lecz gdy próbuje je wywołać ponownie niestety nic z tego. Moje pytanie brzmi od czego to zależy, jak to ustawić żeby za każdym razem się załączały? Kolejne pytanie, czy jak zmienię włącznik świateł z funkcją auto, to coś się zmieni w działaniu? czy muszę koniecznie czujnik zmierzchu dorzucać? bo halogeny jeszcze nigdy mi się nie załączyły po zamknięciu, zaobserwowałem jedynie postojowe/dzienne z przodu, lampy zwykłe, żarówkowe. Proszę o w miarę szybką i rzetelną odpowiedź. Pozdrawiam. :D

Coś chyba namieszałeś z tym kodowaniem.

Powinno za każdym razem się włączyć, no ale tylko wieczorem i w nocy jak włączają się światła mijania.

Nie wiem czy to zadziała, ale spróbuj ustawić włącznik na świtała mijani i wyłącz samochód i zamknij (ustaw mmi na świecenie z 10 sekund) wtedy powinno świecić, jeżeli nie będzie działać to po przełączaj na inne pozycje ( to działa tylko jak jest włącznik świateł ustawiony na auto, ale Ty tego nie masz) 

Inna sprawa jest taka, czy ten system w ogóle działa jeżeli nie masz czujnika zmierzchu? skąd ma auto wiedzieć, że ma odpalić doświetlanie ...

Wg. mnie zmiana przełącznika nic nie pomoże. 

Opublikowano

Bez czujnika nie zadziała.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie temat prześledziłem, lecz nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, w takim razie skoro nie zadziała to czemu mi kilka razy zaświeciło, mimo że nie mam ani czujnika, ani przełącznika? testowałem również na światłach mijania, postojowych i na pozycji 0 (dziennych). Kilka razy, za każdym razem w nocy zaświeciło, ale jak ponownie próbuje to wywołać to wtedy już nie chce. :( Nawet w różnych odstępach czasu, do tej pory miałem 4 takie sytuacje kiedy się zapaliły (dolny rząd świateł, dzienne/postojowe, obok kierunkowskazu). No i tak jak zaprogramowane było, na 5 sek, tak też świeciły. Jak dla mnie to jakaś czarna magia.

Opublikowano

Nie czarna magia, tylko brakuje wyposażenia w samochodzie ;)