Jump to content

KonradA4troop

Pasjonat
  • Posts

    93
  • Joined

  • Last visited

About KonradA4troop

Informacje

  • First name
    Konrad
  • Location
    Łuków

Car

  • Car model
    A4 B8
  • Car body
    Avant
  • Year of production
    2008
  • Engine
    2.0 TDI
  • Engine code
    CAGA
  • Drive
    FWD
  • Gearbox
    Manual
  • Fuel
    ON

Recent Profile Visitors

1,260 profile views

KonradA4troop's Achievements

17

Reputation

  1. Siemka, ostatnio ktoś pisał że przekodowanie radia poprawia jakość dźwięku, jak sprawa wygląda w przypadku mmi 2g basic plus, nagłośnienie ass, glośniki b&o. Nie mogę nic na ten temat znaleźć a to kodowanie co jest wypisane nie podchodzi u mnie bo jest tutaj kodowanie cyfrowe, bez pomocnika długiego kodowania. Proszę o pomoc.
  2. Siemka, ja to przerabiałem, tylko przy MMI 2g basic, tak samo jak u ciebie, okazało się że była źle zdjęta ochrona komponentu po zmianie jednostki.
  3. O proszę, dzięki za tą małą "lekturkę" i ja się coś dowiedziałem.
  4. Z tego co wiem, najlepsze są najbliżej 0.
  5. Pierwszy trochę niedomaga, reszta ok.
  6. Z tego co wyczytałem na forach z branży, to od następnego tygodnia fabryki mają otwierać, więc samochodówka ruszy, niedługo pewnie i reszta. U mnie urlopy wszyscy podostawali miesiąc temu i od tej pory cisza.
  7. Ja już miesiąc stoję, masakra, wszyscy znajomi dookoła tak samo, roboty mało, a frachty za taką stawkę że nie opłaca się wyjeżdżać.
  8. Siemka, mam problem z moją a4, wyskakuje mi od niedawna błąd poduszek, wskazuje na zapalnik fotela kierowcy. Błąd pojawia się sam z siebie co jakiś czas i pytanie do was, miał ktoś z was taki przypadek i gdzie szukać przyczyny? Samochód 100% bez wypadkowy. Porozpinałem pod fotelem wtyczki, przeczyściłem sprężonym powietrzem w sprayu i błąd powraca coraz częściej. Treść błędu: 9440027 - Zapalnik bocznej poduszki bezpieczeństwa po stronie kierowcy B100B 1B [136] Rezystancja za wysoka MIL zapalona - sporadyczny - Potwierdzony - Testowany od skasowania kodów błędów
  9. Witam, mam problem z niedziałającym oświetleniem tablicy. Problem polega na tym że lampki oryginalne, te zwykłe żarówkowe działają bez zarzutu, chińska żarówka led wrzucona w nie również działa. Problem pojawił się przy samych lampkach, kupiłem zestaw ori 2 sztuki jakiś czas temu, z adapterami no i oczywiście nie działa, szukałem przyczyny i nic, teraz kupiłem 2 zestawi to samo, oczywiście biegunowość i adaptery sprawdzałem, próbowałem i zwykłym kablem a jak nie świeciło tak dalej nie świeci. Nie trzeba czegoś czasem przekodować czy coś? bo już sam nwm czemu tak się dzieje...
  10. No taki mam zamiar, ale pomyślałem że najpierw tutaj zapytam, trochę dziwne że żadna nie świeci, wspominał coś żeby vcdsem podłączyć i zobaczyć, ale co mi to da, jak to tylko lampka. Próbowałem również z pominięciem adapterów ale wraz coś nie świecą.
  11. Siemka, kupiłem jakiś czas temu lampki ledowe to tablicy z adapterami do b8, przed lifta. Wszystko wygląda na nowe ale nie działają, ani jedna ani druga, myślałem że adaptery może są na odwrót podłączone, więc przełożyłem piny i dalej to samo, macie jakieś pomysły co może być nie tak, ew. co zrobić?
  12. Ja również zauważyłem że jak mam na 0 to zwykle świecą same igły, a jak wjadę do tunelu np. to się i tarcze podświetlają, czujników brak, ale słyszałem że to podobno ten w desce rozdzielczej przy głośniku jest od tego.
×
×
  • Create New...