Jump to content
IGNORED

Wymiana głosnika z drzwi przednich

Recommended Posts

Posted

Witam

mam pytanie jeden z głośników w drzwiach przednich nie domaga (przy b.cichej pracy słychać typowe pier.....)   :)

sprawdziłem sobie jaki mam 8T0035415A jest w moich drzwiach A5 , na pokładzie Audi Sund System

szukałem na ALL... i znalazłem  8T0035415B BANG OLUFSEN za 100zł , wymiary wydają się te same , i teraz pytanie czy wtyczki kostki są te same i czy jak wymienię lewy i prawy to:

1.poczuję lepszą jakość ?

2.wpinam nic nie koduje i grają  ?

czekam na wasze opinie

Posted
7 godzin temu, bar72 napisał:

Witam

mam pytanie jeden z głośników w drzwiach przednich nie domaga (przy b.cichej pracy słychać typowe pier.....)   :)

sprawdziłem sobie jaki mam 8T0035415A jest w moich drzwiach A5 , na pokładzie Audi Sund System

szukałem na ALL... i znalazłem  8T0035415B BANG OLUFSEN za 100zł , wymiary wydają się te same , i teraz pytanie czy wtyczki kostki są te same i czy jak wymienię lewy i prawy to:

1.poczuję lepszą jakość ?

2.wpinam nic nie koduje i grają  ?

czekam na wasze opinie

Tak wtyczki są te same, możesz na takie wymienić. Jakaś różnica powinna być, chociaż ja bym poszedł w inną stronę. Jakieś Audio system, focal itd. :)

Posted

za 200zł wymieniam dwa głośniki i coś tam lepiej będzie , a za 200 to ja nic nie kupię dobrego :)

Posted

8T0035415A ma 2Ω

8T0035415B  ma 4Ω

ma to znaczenie ? , nic nie spalę :), a i zakładam że wymiary ramka itp to jest to samo

dziękuję z góry za odpowiedź

Posted (edited)
2 godziny temu, bar72 napisał:

8T0035415A ma 2Ω

8T0035415B  ma 4Ω

ma to znaczenie ? , nic nie spalę :), a i zakładam że wymiary ramka itp to jest to samo

Będzie grało, jak kupisz to zobaczysz że to jest praktycznie ten sam głośnik. Delikatnie się różni. 

Wsadz sobie chociaż maty wygluszajace. Dużo nie kosztują, a efekt będzie lepszy. 

Edited by MaciekPL
Posted
W dniu 4.03.2019 o 18:58, bar72 napisał:

8T0035415A ma 2Ω

8T0035415B  ma 4Ω

Skąd wiesz że ten z końcówką A jest 2 ohm? Jak już bierz te ż końcówka B są z banga i lepiej grają mają lepszy bass w przednich drzwiach,  ja u siebie różnicę zauważyłem 

Posted

8T0035415A ma 2Ω  , widziałem na fotkach sprzedawcy , jak zmieniałeś na  8T0035415B  to poszło gładko ? , wpinasz kostki i tyle zero problemów ?