Decybell Posted March 8, 2019 Posted March 8, 2019 Pytanie dco posiadaczy 3.0 ANS ze skrzynią CVT - jak zlokalizować wysprzęglik? Muszę go odpowietrzyć, a jak wiadomo z naszym silnikiem pod maską nie zostaje wiele miejsca, żeby szukać czegoś na skrzyni. Z góry dzięki za pomoc. p.,s. Tak, znam procedurę odpowietrzania, więc nie o nią pytam, tylko o to jak się dostać do wysprzęglika i lub gdzie się on znajduje.
H4mm3R Posted March 8, 2019 Posted March 8, 2019 Też pierwszy raz słyszę o wysprzęgliku w multitronicu. Odpowietrza się tylko sterownik hydrauliczny, po wymianie oleju.
Decybell Posted March 8, 2019 Author Posted March 8, 2019 No to wszystko jasne, niestety nie mam zbytnio żadnego pojęcia o CVT , a to mój pierwszy automat wogóle, więc jeszcze mniej się orientuję ☺️ Po wymianie zacisków hamulcowych zaczęły mi się problemy z szrpaniem i drganiem karoserii i gdzieś wyczytałem (co musiało widocznie tyczyć się manuala), że wysprzęglik jest w jednym układzie z hamulcami i może być konieczność jego odpowietrzenIA. Dzięki za wyjaśnienie w każdym razie... Więc moje multi wygląda na to, że wreszcie też powiedziało - dość....Ehhh, cóż.... coś mi mówi, że trzeba się wybrać do Bender'a do Leverkusen po zestaw do swapa'a na tip-tronic....
Recommended Posts