Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Ogrzewanie tylnej szyby a panel klimy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Nie działa mi ogrzewanie tylniej szyby,auto było w servisie audi i powiedzieli że cały panel klimy, na którym jest przycisk ogrzewania tylniej szyby ,jest do wymiany.powiedzieli że napięci z panelu nie wychodzi,

Jak wciskne ten nieszczesny przycisk to dioda sie świeci i ogrzewanie lusterek działa a tylniej szyby nie.czy to naprawde trzeba wymieniac cały panel?to troche kosztuje!

Opublikowano

Najpierw sprawdziłbym czy jest napięcie na przewodach wpinanych w tylną szybę, przekaźnik i bezpieczniki.troche dziwne,że lusterka działają a szyba nie. :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzali,napięcia nie ma ,bezpiecznik jest dobry i przekaźnik też

Opublikowano

Prawdopodobnie panel klimy. Zastanawia mnie jednak czemu ogrzewanie lusterek w takim razie działa skoro załącza sie je tym samym przyciskiem. Możliwe ,że jest to układ dwuobwodowy i ten od tylnej szyby padł.Nie mam jednak pewności i lepiej niech wypowie się ktoś bardziej kumaty w elektryce.

Opublikowano

najprawdopodobniej ktoś (poprzedni właściciel) wymieniał panel od climatronika (być może był uszkodzony) i wsadził panel od B6. Wizualnie się niczym nie różnią. Jedyny kłopot jest z ogrzewaniem tylnej szyby, a po podpięciu Vaga występuje błąd. Objaw jest dokładnie taki jak u Ciebie, czyli że lusterka grzeją a z szybą tylna nie.

Padł mi klimatronik i wymieniłem na panel z b6 i mam ten sam problem.

Z tego co się orientuje to klimatronik z b6 ma wyskalowanie temperatur LO-18-18,5-... itd... a z b7 ma LO-16-16,5-...itd.

Sprawdz u siebie może po tym się zorientujesz z jakiego modelu masz sterownik.

Nie znalazłem nikogo kto potrafiłby przerobić tak ten klimatronik żeby wspólpracował z tylną szybą.

Z tego co wiem to przy przekładce z b7 do b6 występuje ten sam problem.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mi też się wydaje że u mnie nie grzeje ale ostatnio to sprawdzałem pod kompem i żadnego błędu nie było. Dziwna sprawa. :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Zgadza sie . wyskalowanie temperatur LO-18-18,5 tak jest u mnie,czyli ktoś wymienił panel klimy na model z b6,hehe ale numer,kupując panel z neta jak poznać że to jest panel z B7 ? po roku produkcji?

Opublikowano

w takim razie na 99% masz panel z b6.

Przynajmniej nie spotkałem się z klimatronikiem do b7 wyskalowanym od 18 w góre.

Wizualnie niczym się nie różnią.

Najlepiej szukać na allegro.

Trzeba zwrócić uwagę czy został wyciągnięty z b7. (albo patrzeć na rocznik)

Klimatroniki z b6 i b7 są niekompatybilne.

Hmmm jutro albo dzis wieczorem jak bede miał dostęp do ETKI (nie pisze ze swojego kompa), to postaram Ci napisać jaki będzie do Ciebie pasował. (prawdopodobnie klimatronik z b6 i b7 w oznaczeniu będzie się różnił tylko literą na końcu numeru).

Napisz mi jeszcze czy masz grzane fotele czy nie i czy masz automatyczny obieg zamknięty.

Pozdrawiam[br]Dopisany: 06 Marzec 2009, 19:00_________________________________________________jak masz dostęp do autka to wyjmij klimatronik (pociągnij od dołu i powinien wyjechać) i gdzies z góry albo z tyłu powinna być naklejka z numerem części.) Po tym dojdziemy czy to jest napewno z b6. Hmmm... Nawet nie wiem czy na tej naklejce nie ma podanego modelu.

Pozdrawiam

Opublikowano

jeśli jest z B7 (a tak wynika z naklejki), nie masz navi i grzanych foteli, to wszystko powinno działać

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

witam ja rowniez mam ten problem.. lusterka grzeja szyba nie.. nie ma napiecia na kablach w ogole... audi b6 panel od 18 stopni.. czyli niby oryginal.. mozliwe, ze tez padl obwod od grzania??

Opublikowano

proszę :wink4:

A4 B6

1-DIN
    • 8E0 820 043 A wycofany w 08.2002 i zastąpiony przez 8E0 820 043 J (1-DIN) <kolory 5PR,B98>
    • 8E0 820 043 J wycofany w 2003 i zastąpiony 8E0 820 043 AB (to jest 1-DIN) <kolor 5PR>
    • 8E0 820 043 AF 1-DIN <kolor 5PR>
    • 8E0 820 043 AB 1-DIN z ogrzewaniem foteli <kolor 5PR>
    • 8E0 820 043 AE 1-DIN bez ogrzewania <kolor 5PR>
    • 8E0 820 043 zastąpiony przez 8E0 820 043 H (1-DIN bez ogrzewania) <kolory 5PR,B98>
    • 8E0 820 043 H zastąpiony przez 8E0 820 043 AA (1-DIN bez ogrzewania) <kolor 5PR>
    • 8E0 820 043 AA 1-DIN bez ogrzewania<kolor 5PR>

2-DIN
      • 8E0 820 043 AC 2-DIN bez ogrzewania <kolor 5PR>
      • 8E0 820 043 AG 2-DIN bez ogrzewania <kolor 5PR>
      • 8E0 820 043 AH 2-DIN z ogrzewaniem foteli <kolor 5PR>
      • 8E0 820 043 AD 2-DIN z ogrzewaniem <kolor 5PR>
      • 8E0 820 043 K wycofany w 2003 i zastąpiony 8E 820 043 AC (to jest 2-din bez ogrzewania) <kolor 5PR>
      • 8E0 820 043 G wycofany w 2002 i zastąpiony 8E0 820 043 Q (2-DIN z ogrzewaniem foteli) <kolory 5PR,B98>
      • 8E0 820 043 Q wycofany w 2003 i zastąpiony 8E0 820 043 AH (2-DIN z ogrzewaniem foteli) <kolory 5PR>

A4 B7
        • 8E0 820 043 BM 2-DIN z ogrzewaniem foteli
        • 8E0 820 043 AM 2-DIN z ogrzewaniem foteli

5PR soul (czerń)

B98 czerń satynowa