wojtas_7 Opublikowano 9 Marca 2019 Opublikowano 9 Marca 2019 Witajcie Wiem spier......robotę ale musiałem rdzę zniwelować więc wyczyściłem wszystko,podkład i sprej...i niestety różnica jest i co ja teraz mogę z tym zrobić? Jestem laikiem (jak widać). Pomocy
Gregory87 Opublikowano 9 Marca 2019 Opublikowano 9 Marca 2019 Do lakiernika! Polerką chcesz zmienić odcień lakieru...? Proszę Cię... z tymi odcieniami nawet lakiernik ma problem, a Ty żeś się rzucił na głęboką wodę. To trzeba ponownie lakierować.
hervi89 Opublikowano 9 Marca 2019 Opublikowano 9 Marca 2019 jop, cały element najlepiej w takim przypadku jak teraz
wesz82 Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Dobierz lakier po kolorze kup bezb z utwardzaczem i polakieruj element.
trepek Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Przy malowaniu całego elementu będzie różnica na elementach sąsiadujących, trzeba zrobić cieniowanie aby rozmyć przejście.
greg2505 Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Trzeba zrobić przejście na błotniku ,nie lakieruje się do kreski , matujesz element i jedziesz bazą stopniowo mniej wypylając, dobrze po matowaniu surową bazą prysnąć cały element, odczekać i malować bazą z twoim kolorem,wtedy nowa baza ładnie się wtapia w starą,na końcu klar na cały element , tylko trochę wprawy trzeba
wesz82 Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 2 godziny temu, greg2505 napisał: Trzeba zrobić przejście na błotniku ,nie lakieruje się do kreski , matujesz element i jedziesz bazą stopniowo mniej wypylając, dobrze po matowaniu surową bazą prysnąć cały element, odczekać i malować bazą z twoim kolorem,wtedy nowa baza ładnie się wtapia w starą,na końcu klar na cały element , tylko trochę wprawy trzeba Co masz na myśli pisząc surową baza??? Trepek masz rację. Tak czy siak sprayem nie wyjdzie to idealnie w odcień...
greg2505 Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Chodziło mi o żywicę do cieniowania bazy Żywica do cieniowania jest jednokomponentowym preparatem znajdującym zastosowanie podczas lakierowania nadwozi pojazdów i używa się jej w celu wyrównania różnic koloru stosowanego lakieru bazowego TWB oraz koloru starej powłoki lakierowej na sąsiednich elementach (w przypadku miejscowej poprawki na tym samym elemencie). Po nałożeniu warstwy żywicy nakłada się „mokry na mokre” warstwę cieniowanego lakieru bazowego TWB. Dzięki specjalnym właściwościom żywicy nie powstają „chmurki” na granicy wykonanego przejścia, a różnica odcieni jest niezauważalna
wesz82 Opublikowano 11 Marca 2019 Opublikowano 11 Marca 2019 5 godzin temu, greg2505 napisał: Chodziło mi o żywicę do cieniowania bazy Żywica do cieniowania jest jednokomponentowym preparatem znajdującym zastosowanie podczas lakierowania nadwozi pojazdów i używa się jej w celu wyrównania różnic koloru stosowanego lakieru bazowego TWB oraz koloru starej powłoki lakierowej na sąsiednich elementach (w przypadku miejscowej poprawki na tym samym elemencie). Po nałożeniu warstwy żywicy nakłada się „mokry na mokre” warstwę cieniowanego lakieru bazowego TWB. Dzięki specjalnym właściwościom żywicy nie powstają „chmurki” na granicy wykonanego przejścia, a różnica odcieni jest niezauważalna Thx
Rekomendowane odpowiedzi