Jump to content
IGNORED

[ALL B6] Problem z podłączeniem/kodowaniem zmieniarki Audi

Recommended Posts

Posted

Posiadam ChorusaII, kupiłem zmieniarkę do mojej A4ki B6 taką jak tutaj:

http://www.allegro.pl/item568468192_fabryczna_zmieniarka_audi_na_6_cd_jak_nowa.html

Za pomocą kabelka z niebieską kostką ISO i przejściówki-rozdzielacza podłączyłem wszystkie 3 kostki do radyjka. VAGiem dodałem obsługę zmieniarki (57-Radio / 07 Function / 01532 [zmieniarka to ostatnia cyfra +2] ). Jednak żadnych rezultatów nie widzę... Zmieniarka zostaje niepodświetlona, nie da się płytki włożyć, czyli ciągle nie jest dobrze podłączona... Co jest nie tak? Jakiś pomysł? Może zły kod ustawiłem ?

Posted

posiadam ten sam problem tylko z navi plus!!, zmieniarka świeci i bierze płytki ale niedaje sygnału do radyjka,jak cos wymyślisz to da znać

Posted

Koledzy, czy cos wyjasnilo sie w tej sprawie? Ja tez mam zamiar podlaczyc taka sama zmieniarke i obawiam sie o podobne problemy (aczkolwiek mam radio concert II).

tak swoja droga sprawdzalicie czy wszystko jest ok z kablem laczacym zmieniarke z radiem? moze jest gdzies przerwany i nie ma dobrej "komunikacji" pomiedzy radiem a zmieniarka.

czy kabel jest seryjny, bo moze jest jakis problem z pinami (zle polaczone)?

Posted
Posiadam ChorusaII, kupiłem zmieniarkę do mojej A4ki B6 taką jak tutaj:

Nie pamietam jaki dokladnie to model ale pewnie chodzi o Blaupunkt'a.

Na poczatku sprawdz czy dochodzi zasilanie (masa i +12V) - kablologie masz tutaj:

http://studio24.prv.pl/

Po podaniu +12V zmieniarka powinna sie ustawic(slychac takie mielenie), ja u siebie np nie mialem masy (koncowka przewodu sie wyrobila).

Jak masz zero reakcji to na 100% nie dochodzi Ci zasilanie, a zasilanie podlaczamy do zmieniarek zawsze na stale (czyli z akku).

Kodowanie Vag to juz sama komunikacja ze zmieniarka.

Podaj dokladnie jaki to model no i producenta to pomoge z tymi kablami.

Posted

Ciekaw jestem jak to bedzie dzialalo w przypadku Navigation BNS4.1 ??

Mozliwe sa jakies problemy z podlaczeniem tego oto sprzeciku - tzn zmieniarki ??

Posted

Po podaniu +12V zmieniarka powinna sie ustawic(slychac takie mielenie), ja u siebie np nie mialem masy (koncowka przewodu sie wyrobila).

Tak, to było to. Masa nie stykała dobrze, a po zetknięciu zaczęło hulać :) Dzięki.
Posted

Witam!ja też mam ten problem podłączyłem zmieniarkę słychać jak mieli płytę wszystko w niej działa zabiera płyty ale nie daje sygnału do radyjka a jest na pewno sprawna tylko że wcześniej chodziła z deltą!a nie wiem czy trzeba może go vagiem zgrać bo tego nie robiłem.Macie jakieś propozycje?