Ass Opublikowano 9 Stycznia 2022 Opublikowano 9 Stycznia 2022 (edytowane) 4 minuty temu, Marcin_K napisał: Wymienił mi chłop jak należy i po temacie do dzisiaj. Też fachowa ręka robiła za pierwszym razem ? Czy oringi nowe jeszcze raz ? Edytowane 9 Stycznia 2022 przez Ass
Dev Opublikowano 9 Stycznia 2022 Opublikowano 9 Stycznia 2022 4 minuty temu, Ass napisał: Nie no ja się nie kluce... I wcale nie neguję. Tylko że z tego co tam podejrzalem i rozumuję że przy wymianie schodzi tak jakby z dwóch komór ta pierwsza gdzie ja zalewamy od spodu(tak po fachowemu) gdzie później pobierana jest właściwa ilosc ... I czy jak ja zaleje od góry te 8l to czy mi tam nic nie wybuchnie a nadmiar odda w tą co jest właśnie od nadmiaru. A jezeli już cały nadmiar usuniemy na ewentualne podbieranie już nie będzie. Tak tylko głośno myślę, się zastanawiam. Oczywiście zrobię tak jak piszesz bo bardzo mi to leży nie ma dwóch, trzech, czterech czy dziesieciu komór, jest tylko jeden obieg, to wszystko
Ass Opublikowano 9 Stycznia 2022 Opublikowano 9 Stycznia 2022 No taaa. Może za mocno kręcę, wymyslam ... Aby wyszło lepiej jak u majstrów... tych co poprzednio dłubali. Dzięki za wielkie i przydatne wiadomości.
Dev Opublikowano 9 Stycznia 2022 Opublikowano 9 Stycznia 2022 jak bedziesz juz przy tym grzebał i cos nie bedzie jasne to dzwon, nr masz ponizej
Ass Opublikowano 12 Stycznia 2022 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Sytuacja nabrała takiego tempa ... Że słabo mi sie to podoba ... Śruba faktycznie była urwana gdzie to nie problem, fajnie się wykręciła. Po drodze korek spustowy okazał się większym problemem, był w słabym stanie i dokręcony tak że bez przebicia na większy torx się nie obeszło i jakoś puścił ... Kolego Dev mogę prosić Cie o numer tego korka? Najgorszym problem okazały się przewody, węże olejowe pierwsze od chłodnicy, ostatnie od filtra... Gdzie że szczelnością u nich to słabo więc kolejny koszt a z tego co widać to jako zamiennik nie występują ... Używki odpadają ... A nowe pincet sztuka Dev mógłbyś potwierdzić czy to są te numery 8k0 317 826 ac dłuższy 8k0 317 825 ac którzy Ewentualnie może jakbym się dowiedział jakie tam jest ciśnienie ... Zrobić lekkie rzemiosło i coś przykombinować by aż tak nie bolało. W tym wypadku nowe oringi gdzie jakbym miał numery było by łatwiej. Ogolnie to rozkręcałem to już w takich nerwach że nie skojarze który szedł do jakiej rurki. Może ktoś dysponuje poprawnym i pewnym schematem ... Bądź też podpowie przewód idący ze środka filtra to góra czy dół na chłodnicy ? Wiem że dużo pytam ... Ale proszę o wyrozumiałość i pomoc.
Dev Opublikowano 13 Stycznia 2022 Opublikowano 13 Stycznia 2022 (edytowane) Podawałem Ci już nr oringow od strony filtra N 906 660 03 - 11.5x3 - 2 szt Po co chcesz zmieniać przewody ? Sprawdze Ci jeszcze nr oringow od strony chłodnicy i nr korka Edytowane 13 Stycznia 2022 przez Dev 1
Ass Opublikowano 13 Stycznia 2022 Opublikowano 13 Stycznia 2022 23 minuty temu, Dev napisał: Podawałem Ci już nr oringow od strony filtra N 906 660 03 - 11.5x3 - 2 szt Po co chcesz zmieniać przewody ? Sprawdze Ci jeszcze nr oringow od strony chłodnicy i nr korka Przewody byly zalane strasznie .... Gdzie udało się sprawdzić i wydaje się że są ok ! Wymienię oringi od strony chłodnicy i założę stare przewody z moich wymiarów wychodzi że idzie ten sam 11.5 X3 oringi na łączeniu z chłodnica ... Sprawdź jeszcze jeśli możesz te co są po środku czyli tu ...
Ass Opublikowano 13 Stycznia 2022 Opublikowano 13 Stycznia 2022 I numer korka .... Jestem bardzo wdzieczny Tobie. Dziękuję
Ass Opublikowano 13 Stycznia 2022 Opublikowano 13 Stycznia 2022 A i co z chłodnica że została opróżniona ? Wszystko się napełni i odpowietrzy po zalaniu ?
Dev Opublikowano 13 Stycznia 2022 Opublikowano 13 Stycznia 2022 oringi od strony chłodnicy - N 903 038 01 - 2szt korek spustowy - WHT 003 697 1
Dev Opublikowano 20 Września 2023 Opublikowano 20 Września 2023 trzeba je wyciągnąć i dac spawaczowi zeby to pospawał dookoła
Rekomendowane odpowiedzi