frsh95 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Witam. Otwieranie klapy bagaznika z kluczyka i pilota mi dziala, ale na dotyk nie dziala. Odpialem kabelek widoczny za zdjeciu i zaczelo dzialac. Dziala wtedy wszystko. Co to za kabelek, za co jest odpowiedzialny, czy moge jezdzic z odpietym czy to wazne?
Shhaddoww Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 To kabelek od wykładki. Pewnie są zacięte miktostyki od wkładki w klapie. Czyszczenie i pewnie będzie działać
frsh95 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2019 5 minut temu, Shhaddoww napisał: To kabelek od wykładki. Pewnie są zacięte miktostyki od wkładki w klapie. Czyszczenie i pewnie będzie działać No ale od czego on dokladniej jest? Musi byc podpiety bo? Jak odkrecic ta wkladke, tymi inbusami dwoma czy te cztery sruby 10?
foni Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, frsh95 napisał: No ale od czego on dokladniej jest? Musi byc podpiety bo? Jak odkrecic ta wkladke, tymi inbusami dwoma czy te cztery sruby 10? nic na razie nie odkręcaj przeczyść kostkę i gniazdo w zamku zapnij kostkę i sprawdż kluczykiem czy działa .
Shhaddoww Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Wtyczka ta odpowiada za blokadę otwierania klapy bagażnika. Ja ustawisz zamek o odpowiedniej pozycji to klapy nie otworzysz z zewnątrz. A może poprostu kręciłeś kluczykiem w zamku klapy i źle ustawiłeś zamek.
frsh95 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ale wlasnie jak wtyczke mam odpieta, zamykam pilotem caly samochod to bagaznika tez nie da sie otworzyc reka, to co to za blokada?? Normlanie dziala przy odpietej kostce ale to dziwne skoro odpowiada za blokade.
Shhaddoww Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Bo tak ma być. To jest blokada możliwości otwierania klapy. Samochód masz otwarty i klapa sie otwiera, przekręcasz kluczyć w zamku klapy w polożenie blokady (mikrostyk zwiera styki) i pomimo że zamki w całym samochdzie są otwarte to klapy nie otworzysz.
Rekomendowane odpowiedzi