Nestee Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Witam wszystkich Od razu napiszę, że jestem tutaj nowy i nie znam się zbytnio na mechanice. Przychodzę z takim problemem, że... Pewnego razu nagle zaświecił mi się Check engine i po zgaszeniu auto tak jakby zaczęło z sekundę dłużej kręcić, check cały czas się świecił. Podpiąłem kompa i pokazało mi takie błędy: 16815-Katalizator wstępny; zespół 2 P0431- 001- Za mała skuteczność- Sporadyczny 17511- Zespół 1; Sonda 1; obwód grzejny P1103-008- moc za mała- Sporadyczny 17819- Zespół 2; układ doprowadzania powietrza wtórnego P1411- 002- Za mały przepływ- MIL zapalona 17831-Zespół 1; układ doprowadzenia wtórnego powietrza P1423-002- Za mały przepływ- MIL zapalona Dodam, że czasami wyskakuje mi napis "BREMSE" na czerwono, ale rzadko. I takie pytanie, czy te błędy mogą wpływać na odpalanie auta? Sprawdzałem też ładowanie i jest w porządku. Wcześniej trochę też na kompie pokazywało kata i sonde, ale auto odpalało bez zarzutów. Najgorzej jest, jak jeżdżę po mieście i muszę kilka razy auto odpalać, wtedy kręci dłużej tak z 2-5 sekund. Co może być przyczyną? Auto to: Audi a4 b6, 3.0 V6, ANS, quattro, manual, 2004r, avant Dziękuję od razu wszystkim i pozdrawiam
przem8 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zrób logi dynamiczne na benzynie 2+33, 3+20+21 oraz na lpg 2+33 i sprawdź ustawienie rozrządu w gr. 93. Masz też problem z układem SAI ale on nic nie ma do odpalania. Czasami błędy sondy i kata pojawiają się przez źle wystrojone lpg. Jakie masz korekty w gr.32?
Nestee Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Ogarne to Nie wiem jakie mam ? Postaram się to ogarnąć i Ci powiem
Rekomendowane odpowiedzi