Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Problem z połączeniem (Viaken)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.pomuzcie!!! ;( mam interfejs viakena kkl na usb, i oprogramowania polski vag,vag 208 i vag 311.zaden nie chodzi.otwieram jako administrator i tez nic.wyskakuje ze auto nie jest kompatybilne z obd2. prubowalem na wszystkie sposoby i nic :wallbash:pomuzcie.

Opublikowano

Dobrze zainstalowane sterowniki kabla? Powinienes miec dołączoną płytke ze sterownikami. Ja mam na COM i dlatego nie ma tego typu problemów.

Opublikowano

masz kabel na USB ja mam na COM (port szeregowy RS-232) -ale niestety niektóre z nowszych notebook'ów nie mają tego złacza :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

takie wejscie na 15 pinuw?mam :)a jaki kabel do tego?

Opublikowano

a włączyłeś zapłon gdy próbowałeś się połączyć?

Opublikowano

Po pierwsze to sprawdż czy w programie masz ustawiony ten sam numer portu na którym zainstalował sie interfejs.

Czy mi się wydaje czy ty próbujesz sie połączyć z komputerem samochodu używajać przycisku OBD-II w VAG-COM?

I popraw te ortografy co ktos tak ładnie na czerwono podświetlił bo rażą w oczy.

Opublikowano
  • Autor

ok.tak,wciskam test kompatybilnosci z obd2.a nie trzeba?

Opublikowano

Ano nie trzeba, bo a4 B5 z tego co sie orientuje nie jest kompatybilne z OBD-II. Z komputerem łączysz się uzywając przycisku "Select" (VAG-COM) a potem wybierasz co cie interesuje - engine, instruments, immobilaizer, itd. Ewentualnie robisz autoskanowanie przyciskiem Auto-scan. Poszukaj sobie instrukcji do VAG-COMa.

Opublikowano

takie wejscie na 15 pinuw?mam :)a jaki kabel do tego?

:thumbdown: takie wejście na 9 pinów.
Opublikowano

Stery do usb to podstawa, potem proponuje sprawdzić w menedżerze urządzeń ( wcześniej podłącz kabel ) na jakim porcie zainstalował się wirtualny COM. Biorąc pod uwagę że vag com obsługuje tylko 4 trzeba ewentualnie zmienić na któryś z 1 do 4. Na liście menedżera Porty (COM i LTP) tam powinieneś mieć USBSerial Port (COM i tu numer ). Po zmianie zrobisz testa i powinno się łączyć.

Opublikowano

Jak masz kabel od Viakena to napisz na GG do niego, powinien pomóc :gwizdanie:

Opublikowano

kolega z tego co napisał to nie ma problemu z połączeniem tylko problem z obsługą VAGa

Opublikowano

To ja już nie wiem co komu dolega, bez przeprowadzonego na początku testu nie odpali zadnego z modułów VAGCOMa.

Opublikowano

Jak masz kabel od Viakena to napisz na GG do niego, powinien pomóc :gwizdanie:

to masz zrobić