Jump to content
IGNORED

[B5 AFN] Navi Plus DX - czy się opłaca ?

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam pytanie czy takie coś http://allegro.pl/item565114403_audi_a4_nawigacja_z_montazem_montaz_nawigacji.html się opłaca?

Tylko proszę wziąć pod uwagę, że nie mam bladego pojęcia o przebudowach, elektronice itp. Może to dla kogoś łatwe dla mnie nie.

Dlatego moje pytanie brzmi czy się opłaca?

osobiście miałem u siebie - odpowiem na pytanie krótko - NIE OPŁACA SIĘ W 100% - stary sprzęt , małe możliwość, mała dokładność map - ogólnie odradzam na całej lini albo RNS-E albo za połowę ceny wysokiej klasy navi na szybę

Posted

nie wiem jak kiedyś ale teraz (mapa Polski 2009) mam całkiem dokładne mapy (coś koło 80% wszystkich dróg)

i korzystam często - włącznie z ulicami...

Posted

osobiście korzystałem z NAVI DX 2 lata temu - porażka ( oczywiście jak się już to ma w autku to spoko ale żeby wkładać to tyle kasy bym nigdy nie dał ) to tak jakby w dzisiejszych czasach inwestować i wkładać dobrego kaseciaka )

Posted

Ok

Na aukcji jest napisane, że jest możliwość zamontowania RNS-E tylko nie wiem jaka cena.

Pytanie jaka była by w miarę rozsądna, tzn. cały koszt z montażem, przeróbką i zgraniem, tak jak pisałem nie mam umiejętności, miejsca i czasu na zabawę.

Pozdrowka :hi:

Posted

Wg. mnie wole zapodać coś na szybe jak bym miał B6 to bym kopił rns-e :gwizdanie:

Posted

plus montaż, kosz i pewnie parę innych rzeczy... RNSa widziałem ostatnio za 1500zł

Posted

nie wiem jak kiedyś ale teraz (mapa Polski 2009) mam całkiem dokładne mapy (coś koło 80% wszystkich dróg)

i korzystam często - włącznie z ulicami...

dokladnie na 2009 , bardzo ladnie chodzi , a swoja drogą wkurza mnie to w rns-e , że za tyle kasy ,pan prowadzący nie mówi po polsku, żenada [br]Dopisany: 08 Marzec 2009, 23:02_________________________________________________Nie wiem czy tam dzwoniles , ale obawiam się , że ten niedzwiedź nie jest kolo wroclawia, jezeli to jest ten sam gość u którego naprawiałem czytnik do navi ,to kolego z breslau do tego niedżwiedzia ponad 400 km bedzie. BTW w polsce jest chyba z 7 tych miejscowości. :)

Posted

Niedźwiedź z aukcji znajduje sie koło Mszany:

http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=Nied%BCwied%BC%2C+&Submit=Szukaj&cId=&sId=&x=0&y=0

byłem u tego pana kilka dni temu z moja navi i wszytko poszło ok

Tak myślałem własnie, też korzystałem i :good: , a kolega mysli może że to Niedźwiedź koło wroclawia

Posted

No trochę daleko, może znajdę coś bliżej Wrocławia

plus montaż, kosz i pewnie parę innych rzeczy... RNSa widziałem ostatnio za 1500zł

cena zawiera

1. najnowsze oprogramowanie nawigacyjne

2. antena GPS

3. fachowy montaż

4. profesjonalna przebudowa konsoli pod nawigacje ( w przypadku otworu 1 DIN )

5. kodowanie nawigacji do samochodu

6. gwarancja 12 m-cy

Więc chyba ok

Posted

No trochę daleko, może znajdę coś bliżej Wrocławia

cena zawiera

1. najnowsze oprogramowanie nawigacyjne

2. antena GPS

3. fachowy montaż

4. profesjonalna przebudowa konsoli pod nawigacje ( w przypadku otworu 1 DIN )

5. kodowanie nawigacji do samochodu

6. gwarancja 12 m-cy

Więc chyba ok

gdzie Ty to widzisz na tej aukcji? - bo czytam i znaleźć nie mogę...

dla mnie "istnieje możliwość montażu w naszym punkcie w Gorzowie Wlkp." jest jednoznaczne z tym że montaż to dodatkowe koszta...