Czowa Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Panowie jak działa czujnik poziomu oleju w misce i ciśnienia oleju ten przy filtrze ? Po odpięciu wtyczek powinien jak w innych autach pokazać problem z poziomem i ciśnieniem ? Dokładnie chodzi mi o to, że jak odepnę wtyczkę od tego w misce FIS milczy. Jak odepnę ten ciśnienia oleju, FIS też milczy. Po wciśnięciu w zegarach lewego przycisku, FIS przewala wszystkie kontrolki i olej też jest widoczny. Przewód do czujnika poziomu oleju jest i ma napięcie. Czyli masa po środku i napięcia na krańcowych. Czy jak padnie czujnik w misce to ciśnieniowy nie działa ? Motor to 1.8T.
pox Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Z tego co się orientuję, to jeżeli na którymś z pinów pojawi się masa, wtedy oznacza to problem, ale mogę się mylić.
Czowa Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Hmm. W ogóle najważniejsze dla mnie jest, czy po odpięciu wtyczek z obu czujników powinien FIS piszczeć i pokazywać oliwiarkę ? Nawet gdy czujnik jest uszkodzony, a ja odepnę wtyczkę FIS pokarze info ? :gwizdanie:
mareks84 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 u mnie jak odlacze pokazuje wykrzyknik i oliwiarke
Czowa Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 u mnie jak odlacze pokazuje wykrzyknik i oliwiarke Czujnik w misce ?
Czowa Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 One są chyba razem zintergowane. Wiem po schemacie, że ten w misce ma masę na środku, jeden plus z bezpiecznika nr. 5 i jeden plus z zegarów. Przewody mam sprawne bo je przebadałem do samych zegarów i maja napięcia. Idą z miski do brązowej kości za ECU i wtedy do bezp i zegarów. Pozostaje mi kupić czujnik do miski, bo ciśnienia już mam kupiony i montować. :gwizdanie:
Recommended Posts