Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak zdemontować śrubę od poduszki powietrznej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zdemontować śrubę z poduszki powietrznej? Tą która jest od strony kierownicy nie idzie jej wypchana a ją zniszczyłem i muszę wymienić. 

Opublikowano

Jak można było zniszczyć tą śrubkę?)

Z tego co kojarzę, są 2 śrubki po obu stronach, one się odkręcają ale nie wypadają, żeby nie zgubić, po odkręceniu można śmiało ciągnąć za poduszkę.

Jak już zniszczyles (nie wiem jak), to zniszcz jeszcze bardziej i wyciągnij, można nadusic od strony poduszki, śruba się trzyma na podkladce, oparta o materiał kierownicy

Opublikowano
  • Autor
24 minuty temu, OlekS napisał:

Jak można było zniszczyć tą śrubkę?)

Z tego co kojarzę, są 2 śrubki po obu stronach, one się odkręcają ale nie wypadają, żeby nie zgubić, po odkręceniu można śmiało ciągnąć za poduszkę.

Jak już zniszczyles (nie wiem jak), to zniszcz jeszcze bardziej i wyciągnij, można nadusic od strony poduszki, śruba się trzyma na podkladce, oparta o materiał kierownicy

Kurczę przy odkręceniu szło to bardzo ciężko wiec chciałem dokręcić bardzo mocno i gwin przeskoczył i poszło. 

Lacznie śrub jest dwie trzyma się to u mnie obecnie na jednej. I jest tak jak pierzesz ze nie można jej wydusić bo coś ja blokuje. 

Czyli mówisz ze na hama idzie ja wyciągnąć i wydusić?

Opublikowano

Ale poduszka jest ściągnięta?!bo nie rozumiem w czym obecnie gimnastykujesz?

Po demontażu poduszki rób tam co chcesz, tylko żeby było w wyniku jak Ori

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, OlekS napisał:

Ale poduszka jest ściągnięta?!bo nie rozumiem w czym obecnie gimnastykujesz?

Po demontażu poduszki rób tam co chcesz, tylko żeby było w wyniku jak Ori

Poduszkę ściągałem bo obszywalemmkieroenice skóra (efekt i tak średni) 

odkrece poduszkę bez problemu ale problem jest z przykręceniem bo muszę wymienić śrubkę mocująca poduszkę ale nie jestem w stanie jej wyciągnąć z kierownicy bo nie wychodzi

53EE262D-B953-4BC3-851F-04C9F3E29552.jpeg

Opublikowano

Wtedy musisz próbować jak wyżej pisałeś "na chama", od strony poduszki przydus śrubę mocno, i spróbuj odłamać lub odciąć grzybek śruby, wtedy Ci normalnie wyjdzie w stronę poduszki, ale również nie wierzę że ta śruba była produkowana razem z kierownicą, napewno zaś była wkładana coś typu na zatrzask, obejrzyj jak to tam jest, na tym forum napewno nie było opisane problemów z takimi śrubkami, masz przypadek 1 na 100000

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, OlekS napisał:

Wtedy musisz próbować jak wyżej pisałeś "na chama", od strony poduszki przydus śrubę mocno, i spróbuj odłamać lub odciąć grzybek śruby, wtedy Ci normalnie wyjdzie w stronę poduszki, ale również nie wierzę że ta śruba była produkowana razem z kierownicą, napewno zaś była wkładana coś typu na zatrzask, obejrzyj jak to tam jest, na tym forum napewno nie było opisane problemów z takimi śrubkami, masz przypadek 1 na 100000

No właśnie chciałbym jaknajmniej uszkodzić elementy. Pokombinuje jeszcze troszkę. Być może trzeba okręcić kierownice lub któraś cześć i ona zejdzie. Jakby ktoś miał jakieś info to bardzo proszę. 

Opublikowano

Wciśnij tą śrubkę od wewnątrz kierownicy , wychodzi bez problem, co prawda kiera b6 ale b7 jest tak samo

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, greg2505 napisał:

Wciśnij tą śrubkę od wewnątrz kierownicy , wychodzi bez problem, co prawda kiera b6 ale b7 jest tak samo

Wstępnie próbowałem i był opór nawet czułem jakby sprężynowały te śrubki ale w weekend zobaczezobaczę

Opublikowano
13 godzin temu, S1Przemo napisał:

Wstępnie próbowałem i był opór nawet czułem jakby sprężynowały te śrubki ale w weekend zobaczezobaczę

Jest lekki opór ale wyskakuje śrubka

Opublikowano
  • Autor

Jest lekki opór ale wyskakuje śrubka

Dziękuje, myślę czy nie będę zmieniał tej kiery na 3 ramienną z sterowaniem w kierownicy, dużo trzeba przerabiać?

Opublikowano
7 minut temu, S1Przemo napisał:

Dziękuje, myślę czy nie będę zmieniał tej kiery na 3 ramienną z sterowaniem w kierownicy, dużo trzeba 

ogólnie potrzebna taśma i moduł w zależności co teraz masz , akurat możesz mieć taki jak trzeba , no i oczywiście kiera z poduchą i wiązką

Opublikowano
  • Autor
52 minuty temu, greg2505 napisał:

ogólnie potrzebna taśma i moduł w zależności co teraz masz , akurat możesz mieć taki jak trzeba , no i oczywiście kiera z poduchą i wiązką

Teraz nie mam sterowania radiem w kierce, a tempomat mam na takim pałąku, poduchę mam z 4 ramiennej jest to to samo co z 3 ramiennej?

Opublikowano

To że masz tempomat, nie znaczy że masz moduł pod multifunkcje. Musisz sprawdzić literkę na końcu.

Taśma i wiązka poduszki napewno musi być inna

Poduszka od czteroramiennej kierownicy nie pasuje do trzyramiennej

Opublikowano

Wszystko jak wyżej kolega napisał moduł raczej masz dobry jak jest tempomat , ale sprawdź dla pewności , powinien być z literką Q na końcu 

Opublikowano
  • Autor

Wszystko jak wyżej kolega napisał moduł raczej masz dobry jak jest tempomat , ale sprawdź dla pewności , powinien być z literką Q na końcu 

A gdzie i jak wyglada ten mudol ?

Opublikowano

Moduł jest za taśmą kiery, musisz zdjąć górną obudowę kolumny lub podpiąć kompa i wejść w moduł kierowniczy 16 podajże

Opublikowano
  • Autor
W dniu 23.04.2019 o 22:33, greg2505 napisał:

A masz może wiedzę co tam jest za śruba? M6? Jaka długość? Chciałbym kupić nowa

Opublikowano

Wieczorem mogę pomierzyć 

Opublikowano
  • Autor
37 minut temu, greg2505 napisał:

Wieczorem mogę pomierzyć 

Super będę zobowiązany :)