Karol12 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Witam mam taki problem w mojej b6 wskaźnik paliwa działam mi odwrotnie, jeśli mam pusty bak pokazuje mi pełny zbiornik na zegarach a jeśli mam peny zbiornik paliwa pokazuje mi rezerwę. Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia co jest nie tak licznik były kodowane pod mały zbiornik do Quattro nic to nie pomogło. Z góry wielkie dzięki
bobikos Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 dołożyłeś quattro a graty miałeś z modelu po 2002 roku. Musisz wymienić obydwa pływaki na wersje sprzed 2002 roku. Szukaj w wątku o dołożeniu quattro.
Karol12 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zmieniałem sterownik silnika wraz z licznikiem, moje auto jest z 2001 r i w Quattro a auto dawcy było z 2001 i ośka. Czyli nie jest to kwestia kodowania tylko występowały 2 typy pływaów?
bobikos Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) Tak czy inaczej trafiłeś na model licznika nieodpowiedni dla Twoich pływaków. Muisz wymienić pływaki na odpowiednie ale w tej sytuacji nie powiem Ci jakie bo trzeba by znać oznaczenia liczników (stary i nowy), ew/ datę produkcji ( lub vin) twój i dawcy. Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez bobikos
Rekomendowane odpowiedzi