Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwne działanie klimy w manualu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie wiem czy tak powinno być czy nie.Ale jak sobie ustawię siłę nadmuchu dajmy na to na 3 kreski to co chwile klima sama zmniejsza na 2 kreski,albo na jedną co mnie strasznie wkurza.A w końcu nie po to ustawiam sobie na manual ,żeby nawiew sam się regulował.To normalne? czy mam coś zepsute bo sam nie wiem.Trybu auto strasznie nie lubię,bo wchodzę do nagrzanego auta i od razu klima wali w mordę na maksa.

Opublikowano

Klima działa albo w 100% automatycznie gdzie się auto świeci,lub w trybie automatycznym z możliwością manualnego wpływania na sile nadmuchu. 

Opublikowano
4 godziny temu, parasol888 napisał:

Witam nie wiem czy tak powinno być czy nie.Ale jak sobie ustawię siłę nadmuchu dajmy na to na 3 kreski to co chwile klima sama zmniejsza na 2 kreski,albo na jedną co mnie strasznie wkurza.A w końcu nie po to ustawiam sobie na manual ,żeby nawiew sam się regulował.To normalne? czy mam coś zepsute bo sam nie wiem.Trybu auto strasznie nie lubię,bo wchodzę do nagrzanego auta i od razu klima wali w mordę na maksa.

Wszystko ok w kilku autach to sprawdzałem, różnica w trybie auto nie przestawisz bo automatycznie przechodzi w manual

Opublikowano
  • Autor
W dniu 26.04.2019 o 21:06, pila24 napisał:

Klima działa albo w 100% automatycznie gdzie się auto świeci,lub w trybie automatycznym z możliwością manualnego wpływania na sile nadmuchu. 

No ta zgadza się.Tylko jak w trybie auto samemu sobie skoryguje siłę nadmuchu dajmy na to na 3 kreski co najbardziej mi odpowiada.To podmucha tak chwile i spada na 2 lub jedna.I non stop taka zabawa ja ustawiam na 3 a to mi zaraz zbija co mnie strasznie wkur***.Oczywiście jeszcze można obniżyć temperaturę to na chwile zacznie dmuchać szybciej.W innym samochodzie jak sobie ustawiłem to tak dmuchało.

Opublikowano

Bo jest odczyt z czujników temperatury wnętrza,jak już jest osiągnięta to obroty spadają by nadal nie chłodzić tylko utrzymać. Jak z kolei temperatura w kabinie wzrośnie to obroty wzrastają.

Opublikowano
  • Autor

Ok,to wszystko jasne.Tylko chyba czujnik temperatury mam do wymiany.Bo ta ustawiona na klimie nie pokrywa się z rzeczywistością.Czujnik jest jeden ten w panelu klimy?.Czy gdzieś jeszcze?

Opublikowano

Czujnik jest w panelu,ma mały silniczek który powoduje zassysanie powietrza w stronę czujnika temperatury by określić jej wartość. Poprawność jego działania można sprawdzić robiąc test klimy vagiem.