Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B5 1.8t ANB fmic ta-technix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Czy fmic taki jak w linku poniżej podejdzie do B5 bez większych rzeźb? Wymiary 160x70 dadzą chyba radę przy mocach rzędu 230km? W lato nie powinien puchnąć. Gość który to sprzedaje zarzeka się, że pasuje prawie p&p do B5.

https://allegro.pl/oferta/audi-a4-typ-b5-1-8t-intercooler-kit-ta-technix-7942169515

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może puchnąć w lecie, tak powinien podejść bez większego cięcia(nie będzie 100% p&p, trzeba będzie coś zawsze pokombinować np mocowanie IC ), wyższe IC już trzeba ciąć belkę i zderzak. Za tą cenę wolałbym większy IC i wtedy 100% pewności że nie spuchnie 

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź. Zdecydowałem się jednak na jrspec 550x180x65. Może uda się go wrzucić w ten weekend.

Opublikowano

Bardzo proszę jeśli to możliwe o kilka fotek z tej operacji. Jestem mocno zainteresowany FMIC z góry dziękuję

Opublikowano
  • Autor

Zapraszam Cię do mojego wątku. Wrzucę tam parę zdjęć z tej operacji. Resztę podeśle Ci na pw i dopisze z czym się zmagałem. Wiem, że łatwo nie będzie:) Jest zestaw który siądzie prawdopodobnie dużo łatwiej bo ma chłodnice o wymiarach dopasowanych do naszych B5 (450x240x40), jest dużo cieńszy. Zrezygnowałem z niego z powodu mniejszej wydajności i wyższej ceny (jrspec razem z zestawem montażowym i flanszą pod map sensor wyszły mnie ok 1100zł).  Z tego co mierzyłem 40mm to jedyna grubość chłodnicy jaka tam wchodzi na styk do belki. Na foto wygląda, że może to pasować bdb. Nawet uchwyty są w komplecie + flansza pod map sensor jest fabrycznie wspawana (z tego co wiem to 18mm i pasuje do naszych silników, w nowszych jest 12mm).

DSC_0427.jpg

https://allegro.pl/oferta/intercooler-audi-a4-b5-a6-c5-vw-passat-1-8t-97-02-7882181972

Tu masz sam fmic bez zestawu montażowego gdybyś chciał sam go klecić:

https://allegro.pl/oferta/intercooler-chlodnica-fmic-vw-passat-a4-b5-1-8t-7400297768

Musisz dopytać o wymiary rdzenia bo co aukcja to inne opisy. Wiem, że cały zestaw z Turboworks ma na 100% 450x240x40 i ma prawo to pasować.

Mój wątek:

Edytowane przez Randor