dami8705 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam Jeśli jest poodbny temat to prosze o zamkniecie, ale ja nie mogłem znaleść jesli chodzi o 2.0T BWE i podobnych. Wiem ze w 2.0TDI sa problemy z szpilka napinacza poniewaz obrabia sie gwint. Czy podobnie jest w 2.0T czy nie. W zestawie mam nowa szpilke i nie wiem czy zostawić stara czy wymieniać na nowa. Jest podany moment 25NM na dokrecenie nakretki rolki ale nie moge znalesc z jaka sila dokrecic szpilke do silnika... Z góry dzieki Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez dami8705
AndrzejK. Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) Też nie doczytałem nigdzie jakim momentem tą szpilkę dociągnąć, ale na pewno małym.... Inna sprawą jest to, iż czytałem parę opinii w których ewidentnie sugerowano, aby tej szpilki nie zmieniać o ile stara jest w porządku. A jak konkretnie robią ludziska nie wiem,ale może ktoś jeszcze się wypowie. Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez AndrzejK.
AndrzejK. Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 2 godziny temu, dami8705 napisał: poniewaz obrabia sie gwint Jeżeli jest właściwie wkręcona w blok i właściwie do niej przykręcona rolka to nie widzę takiej możliwości.
dami8705 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Jak pech to pech. Nowa rolka jest dluższa i ma wiekszy ,,luz,, niz stra
AndrzejK. Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) To co to za "cudo" kupiłeś? Dobierałeś części "pod silnik"? Nie wyobrażam sobie inaczej..... No i jakiego producenta to część, bo rozbieżność spora z foty wynika. P.S. Uaktualnij sobie profil auta. Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez AndrzejK.
dami8705 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Komplet INA... Pasek, pompa, napinacz i dwie rolki. Czy na dwóch rolkach prowadzących ma być luz? Bo właśnie na tej jednej bliżej wału korbowego jest większy niż ma starej...
AndrzejK. Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 INA.....rozważałem kiedyś zakup części tego producenta,ale poczytałem troszkę opinie i nie wygląda to jako całość zbyt "kolorowo" jak kiedyś, więc zrezygnowałem. Co do luzu na NOWEJ rolce w mojej opinii nie ma go być, przynajmniej u siebie w Audi jak i innych w których zmieniałem rozrząd tego nie stwierdziłem.
Rekomendowane odpowiedzi