Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Migajace świece

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Mam pewien problem z swoją audi b8 3.0tdi. Wyskoczyła mi kontrola migajacych świec, auto straciło moc i po ponownym uruchomieniu silnika doszedł check engine. Auto było już z tym problemem u mechanika i przez 1tys km było ok dopiero po drugim tankowania pojawił się ten sam problem. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Prawdopodobnie to przyczyna gruszki (zawór) od turbosprężarki jest do regulacji albo do wymiany. One lubią się przytrzeć. Miałem taki sam problem w poprzednim aucie też Audi. Identyczne obiawy. 

Opublikowano

W 3.0 nie ma gruszki . Jest sterowana elektryzcznie 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Nie chce zakładac nowego tematu a więc podepne się pod ten. Temat dotyczy Audi Q7 3.0. Wczoraj podczas jazdy dwa razy zapaliła się kontrolka od świec żarowych. Również dwa razy auto straciło ducha, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu jechał dobrze. Po podłączeniu vcds pojawiły się błędy jak na foto. Czy te błędy mogą mieć związek z jedną rzeczą? Gdzieś na forum A6 wyczytałem że błąd związany z nastawnikiem kolektora może się przyczynić do błędów z turbiną. Oprócz tych błędów mam jeszcze trzy ale związane ze świecami żarowymi. 

20190803_181333-800x450.jpg

20190803_181358-800x450.jpg

20190803_181410-800x450.jpg

Opublikowano
W dniu 5.08.2019 o 10:08, resiak82 napisał:

Witam. Nie chce zakładac nowego tematu a więc podepne się pod ten. Temat dotyczy Audi Q7 3.0. Wczoraj podczas jazdy dwa razy zapaliła się kontrolka od świec żarowych. Również dwa razy auto straciło ducha, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu jechał dobrze. Po podłączeniu vcds pojawiły się błędy jak na foto. Czy te błędy mogą mieć związek z jedną rzeczą? Gdzieś na forum A6 wyczytałem że błąd związany z nastawnikiem kolektora może się przyczynić do błędów z turbiną. Oprócz tych błędów mam jeszcze trzy ale związane ze świecami żarowymi. 

20190803_181333-800x450.jpg

20190803_181358-800x450.jpg

20190803_181410-800x450.jpg

Miałem takie same błędy jak mechanik źle pozakładał osłony termiczne pomiędzy turbo a nastawnikami, sztanga lewego nastawnika zapierała się o te blachy i podobnie sztanga od turbo nie miała pełnego ruchu. Po poprawieniu już jest ok.

Opublikowano
14 godzin temu, luk330 napisał:

Miałem takie same błędy jak mechanik źle pozakładał osłony termiczne pomiędzy turbo a nastawnikami, sztanga lewego nastawnika zapierała się o te blachy i podobnie sztanga od turbo nie miała pełnego ruchu. Po poprawieniu już jest ok.

Dzięki. U mnie nic nie było robione przez mechanika a więc nie sądzę żeby coś blokowało