Don Andre Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Witam. Pacjent to a4b6 1.9tdi s-line z 2004 roku. Klima nabita,komputer pokazał problem z czujnikiem ciśnienia-został wymieniony,ten sam komp twierdzi,że kompresor robi ciśnienie w układzie,nie pamietam wartości,wszystkie klapy i silniczki-ok a ta cholera dalej nie działa...ktoś coś zasugeruje? Wiem,podobne objawy były już opisywane ale z tego,co wyczytałem,ładne parę lat temu. Dlatego proszę o nie banowanie i jakieś sugestie co dalej. Szczęśliwym posiadaczem tegoż autka jestem od 3 tygodni i dopiero się go uczę. Edytowane 5 Maja 2019 przez Don Andre
pieciajek Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 Założyłeś czujnik ciśnienia w układzie ten pod lampa co jest? Bypass działa w kompresorze, ile pokazuje cisnienie jak załączysz ekona? Wentylator działa po załaczeniu klimy?
Don Andre Opublikowano 5 Maja 2019 Autor Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Tak,zmieniłem ten pod lampą,niestety nie pamiętam wartości ciśnienia,jedno co mi utkwiło,to,że wartość czujnika to było 19% a powinno być 70 co najmniej(tak powiedział gość,co nabijał klime i podłączał kompa.nie był był to serwis klimy,tylko po koleżeńsku miałem dostęp do maszyny i kompa). Nie załącza wentylatorów. Edytowane 5 Maja 2019 przez Don Andre
greg2505 Opublikowano 7 Maja 2019 Opublikowano 7 Maja 2019 czujnik oryginał czy zamiennik ,bo te drugie często nie działają poprawnie
Tibos Opublikowano 8 Maja 2019 Opublikowano 8 Maja 2019 12 godzin temu, Don Andre napisał: Niestety zamiennik. jakiej firmy ten zamiennik ?
Don Andre Opublikowano 8 Maja 2019 Autor Opublikowano 8 Maja 2019 Nie pamiętam ale tani nie był. Teraz nawet nie mam jak sprawdzić. Jestem w delegacji.
greg2505 Opublikowano 8 Maja 2019 Opublikowano 8 Maja 2019 Nie ważne jakiej firmy z reguły tylko ori działa poprawnie
Rekomendowane odpowiedzi