dawid391 Opublikowano 13 Maja 2019 Opublikowano 13 Maja 2019 Przeszukałem forum i nie znalazłem info na temat co jest odbiornikiem sygnału z pilota? Zamek? Moduł komfortu? Pomocy
GreGoriO Opublikowano 13 Maja 2019 Opublikowano 13 Maja 2019 (edytowane) Moduł komfortu . Który poprzez antenę w bocznej tylnej szybie odbiera sygnał, Przelatuje poprzez wzmacniacz antenowy. FZV się to nazywa.https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2373568.html Edytowane 13 Maja 2019 przez GreGoriO
dawid391 Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Opublikowano 13 Maja 2019 Dzięki GreGoriO, przestał mi działać pilot i nie da się go zakodować bez VCDS. A zamykając drzwi mechanicznie w zamku, zamykają się tylko drzwi kierowcy, otwiera natomiast wszystkie. I teraz szukam przyczyny.
GreGoriO Opublikowano 13 Maja 2019 Opublikowano 13 Maja 2019 pilot przywraca się poprzez wożenie do stacyjki. przekręcając na ON z wciśniętym przyciskiem zamykania. Jeśli był wcześniej zakodowany. Po drugie, to można sprawdzić sam pilot, po uśpieniu auta. Wciśnięcie przycisku powinno wybudzic auto i oświecić przycisk awaryjnych oraz przełącznika świateł.
dawid391 Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Opublikowano 13 Maja 2019 Właśnie sposób przywrócenia nie działa i też nie wybudza auta. Zastanawia mnie jednak ten zamek, dlaczego mi nie zamyka wszystkich drzwi? Za co się teraz zabrać, żeby to naprawić?
GreGoriO Opublikowano 13 Maja 2019 Opublikowano 13 Maja 2019 a co z modułem komfortu, błędy odczytane? zacznij od tego. druga sprawa sprawdź czy moduł nie pływa....to częsta przypadłość! szczególnie że wciąż pada u was
dawid391 Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Opublikowano 13 Maja 2019 Błędy będę mógł zczytać najwcześniej w sobotę i zobaczymy co słychać. Póki co dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi