0g0N Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 (edytowane) Witam, mam taki problem po wymianie oleju u mechanika. Pojawił się problem szarpanie/skaczących obrotow. Dzieje się tak tylko do 2 tyś obr/min. Powyżej wszystko jest okej. Co to może być? Jutro przeprowadze nowa adaptacje (odlacze Aku, podłącze VAG'a i pojeżdżę przód tyl). Czy może mechanik dał za mało oleju? Chyba, że problem nie leży po stronie skrzyni a "silnika", a raczej jego osprzętu. Odczucie jest jakby skrzyni ale, może to szarpie silnik. Vag nie pokazuje żadnych bledow ani na skrzyni ani na silniku. Edytowane 21 Maja 2019 przez 0g0N
azalewsk Opublikowano 24 Maja 2019 Opublikowano 24 Maja 2019 Pytanie, czy mechanik wlał do skrzyni właściwy olej do skrzyń CVT czy taki od zwykłego automatu. Ten od CVT jest rzadszy i droższy. Miałem ten sam problem w A6 w multitroniku i sam robiłem remont skrzyni. Czego to ludzie nie wymyślą żeby opchnąć brykę?!
0g0N Opublikowano 24 Maja 2019 Autor Opublikowano 24 Maja 2019 Olej kupowałem sam, do skrzyni cvt więc raczej wątpię, żeby to był olej. Jest to strasznie irytujące gdy jedziesz 80-90kmh obroty poniżej 2 tys i szarpie.
bunjiie Opublikowano 8 Czerwca 2019 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Odświeżę nieco. I znalazłeś rozwiązanie?
Rekomendowane odpowiedzi