Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Downpipe 2.0 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam  przymierzam się do kupna downpipe , chciałbym spytać czy samo zamienienie z katalizatora na downpipe zmieni w jakimś stopniu  dzwięk silnika czy trzeba również robić przelotowy środkowy tłumik żeby fajnie brzmiało  oraz chciałbym spytać o jakiej średnicy kupić 2,75" czy 3" ? Pozdro 

Opublikowano

Hejka podobno cos zmieni sie dźwięk ale nie dużo,trzeba by było cały raczej dolot zrobić zeby to gadało,najlepiej środek wywalić a końcowe tłumiki jakies puste wrzucić lub rura ale to nie wyglada Heheh.Ja bym osobiście wrzucał 3cale i ciągnąć do końca w 3 calach ale 2,75 minimalne mniejsze tez nie powinno byc złe pod seryjny wydech,rozglądałeś  sie za dp? Niektórzy piszą ze te gotowe np turboworks nie pasują idealnie trzeba flansze rozwiercac i niby czujnik jest za nisko wspawany i wali błąd...

Edytowane przez Leszczonka

Opublikowano
  • Autor

Własnie zamierzam 3 cale i środek wywalić i wstawić przelotówkę , dp to od baq garage jest w dobrej cenie i z kwasówki a wejscia na sondy sa podwyższone ale wyłącznie 2 sondy to żaden problem 

Opublikowano

Masz jakiś namiar na baq garage ?:) podeslij link lub namiary na priv

Opublikowano
W dniu 29.05.2019 o 18:37, Leszczonka napisał:

podobno cos zmieni sie dźwięk ale nie dużo,trzeba by było cały raczej dolot zrobić zeby to gadało

Zmienia się dźwięk. U mnie dodatkowo pojawiły się strzały przy zmianie biegów podczas przyśpieszania. Wcześniej było tylko słychać jak skrzynia zbijała biegi np. podczas dojeżdżania do świateł. Mam u siebie DP, do tego środkowy przelotowy oraz dwa końcowe i kiedy lecisz ogniem to słychać auto z daleka :)

83E9BEF2-2D64-4A6C-99C2-9171E90C9926.jpeg.cb73f5bed2fb29d405d8828e86252ede.jpeg

Opublikowano
10 minut temu, Hugo napisał:

Zmienia się dźwięk. U mnie dodatkowo pojawiły się strzały przy zmianie biegów podczas przyśpieszania. Wcześniej było tylko słychać jak skrzynia zbijała biegi np. podczas dojeżdżania do świateł. Mam u siebie DP, do tego środkowy przelotowy oraz dwa końcowe i kiedy lecisz ogniem to słychać auto z daleka :)

Właśnie temu pisze że wydech zrobic wtedy to sie zmieni bo przy samym dp i reszta seria chyba nie wiele bedzie gadał czy to piszesz ze na serii już strzelało?Prezes miał mi ogarnąć takiego dp pisałem nawet ale zgasła nadzieja :D

Opublikowano

Widziałem tylko różnicę w dźwięku kiedy po montażu całego wydechu, wrzuciłem DP ?

Ja miałem ogarnąć? ? Ja nie mam czasu na takie zabawy. Jedyne co mogę zrobić, to podać namiar na klubowicza, który to robi i możesz się dogadywać ?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 30.05.2019 o 18:47, Hugo napisał:

A jak z mocą w aucie po montażu przelotówek ? Robiłeś może jakis remap silnika ? 

Opublikowano
3 godziny temu, Dawiom napisał:

A jak z mocą w aucie po montażu przelotówek ? Robiłeś może jakis remap silnika ? 

Silnika i skrzyni ? 320KM/460Nm

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, Hugo napisał:

Silnika i skrzyni ? 320KM/460Nm

Można wiedziec gdzie dokonywałeś tych modyfikacji ?

I jak auto sie zbiera ? jakiś czas od 0 do 100  mierzyłeś ?

I czy przy tych modyfikacjach montowałeś większy intercooler lub turbo hybrydę ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 30.05.2019 o 19:08, Hugo napisał:

Widziałem tylko różnicę w dźwięku kiedy po montażu całego wydechu, wrzuciłem DP ?

Ja miałem ogarnąć? ? Ja nie mam czasu na takie zabawy. Jedyne co mogę zrobić, to podać namiar na klubowicza, który to robi i możesz się dogadywać ?

Możesz podesłać namiar do klubowicza? Chcę zrobić komplet ale w MG mają magiel i pierwszy wolny termin to połowa października ?

Opublikowano
2 minuty temu, mikywos napisał:

Możesz podesłać namiar do klubowicza? Chcę zrobić komplet ale w MG mają magiel i pierwszy wolny termin to połowa października ?

@toman ?