Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Klima - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie pomocy - czytałem różne tematy na  forach ale nie pomogło klima nie działa jak powinna ( chłodzi jedna lub druga strona wiec czynnik zakładam że jest dobijany był 2 lata temu )

1. wyskoczył błąd g 221 i g 133- prawa strona zamiast chłodzić grzała - kupiłem używane silniczki żeby wymienić - po założeniu nic to samo - nastawy klap nie pomogły wyskakiwał dalej ten sam bład 

7.07 klimsa.png

2. pytanie podstawowe czy na silniczkach ważne jest ustawienie tych zaczepów - czy one automatycznie się ustawiają podczas nastaw ? 

silniczki.jpg

3. silniczek prawej strony - nr 7 ustawiłem na sam dół ale jest zablokowany tak ze nie podnosi si - ęrawa strona zaczęła chłodzić ale nie grzeje - silniczek nie rusza si ę

silniczki.png

4. cały czas wyskakuje błędy i nie mogę ich usunąć - wszystkie dotyczą potencjometrów 

31.05 drugie.jpg

takie są pomiary - to przed zablokowaniem silniczka teraz prawa strona tylko około 12 stopni lewa działa ok 

31.05 pomiary.jpg

co mogę zrobić żeby to ustrojstwo naprawić jakieś pomysły ? 

Edytowane przez patis33
Opublikowano (edytowane)

Masz uszkodzone 3 silniczki, to że wymieniłeś na używki nie oznacza że były sprawne, spróbuj je wyczyścić,chyba że masz uszkodzoną wiązkę , ale na 99% to silniczki, zaczepów nie da się źle założyć , ustawiają się automatycznie 

Edytowane przez greg2505
Opublikowano

ok jutro rozbiore i przeczyszcze 

a ustawienie tych zaczepów ma znaczenie czy podczas nastaw się ustawiają ?

Opublikowano

Ustawiaja się automatycznie, ale żeby zrobić nastawy nie może być żadnego błędu w sterowniku, u ciebie są 3