patis33 Opublikowano 31 Maja 2019 Opublikowano 31 Maja 2019 (edytowane) Panowie pomocy - czytałem różne tematy na forach ale nie pomogło klima nie działa jak powinna ( chłodzi jedna lub druga strona wiec czynnik zakładam że jest dobijany był 2 lata temu ) 1. wyskoczył błąd g 221 i g 133- prawa strona zamiast chłodzić grzała - kupiłem używane silniczki żeby wymienić - po założeniu nic to samo - nastawy klap nie pomogły wyskakiwał dalej ten sam bład 2. pytanie podstawowe czy na silniczkach ważne jest ustawienie tych zaczepów - czy one automatycznie się ustawiają podczas nastaw ? 3. silniczek prawej strony - nr 7 ustawiłem na sam dół ale jest zablokowany tak ze nie podnosi si - ęrawa strona zaczęła chłodzić ale nie grzeje - silniczek nie rusza si ę 4. cały czas wyskakuje błędy i nie mogę ich usunąć - wszystkie dotyczą potencjometrów takie są pomiary - to przed zablokowaniem silniczka teraz prawa strona tylko około 12 stopni lewa działa ok co mogę zrobić żeby to ustrojstwo naprawić jakieś pomysły ? Edytowane 31 Maja 2019 przez patis33
greg2505 Opublikowano 31 Maja 2019 Opublikowano 31 Maja 2019 (edytowane) Masz uszkodzone 3 silniczki, to że wymieniłeś na używki nie oznacza że były sprawne, spróbuj je wyczyścić,chyba że masz uszkodzoną wiązkę , ale na 99% to silniczki, zaczepów nie da się źle założyć , ustawiają się automatycznie Edytowane 31 Maja 2019 przez greg2505
patis33 Opublikowano 31 Maja 2019 Autor Opublikowano 31 Maja 2019 ok jutro rozbiore i przeczyszcze a ustawienie tych zaczepów ma znaczenie czy podczas nastaw się ustawiają ?
greg2505 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Ustawiaja się automatycznie, ale żeby zrobić nastawy nie może być żadnego błędu w sterowniku, u ciebie są 3
Rekomendowane odpowiedzi