Jump to content
IGNORED

[B5 ADR] Szum kół na tyle przy hamowaniu

Recommended Posts

Posted

Witam!

Panowie co to może być że jak skręcam w lewo bądź w prawo i w tym samym czasie hamuje to na tyle odchodzi taki dziwny szum

z kół... :mysli:

Posted

koniec klockow z tylu:):)

Posted

Sprawdzałem właśnie klocki i jeszcze są galante.

Posted

dziwna sprawa :mysli:
Posted

Sprawdzałeś wszystkie klocki? Czy tylko zajrzałeś przez felgę? Jak stanie prowadnica zacisku to z wew klocków zostają strzępy.

Posted

Zajżałem tylko ale musze zrzucić koło i wtedy obcenie ale i tak wydaje mi się że jeszcze są jeszcze dobre bo jak zmieniałem koła na zime to zaglądałęm tam [br]Dopisany: 12 Marzec 2009, 19:05_________________________________________________Jakie klocki idą na tył do ADR 1.8 bo z tego co patrzyłem to są 2 rodzaje tych klocków?

Posted

kolego a sprawdź czy łożyska kół nie są na wykończeniu, lub blacha klocków obciera o rant zużytej tarczy podczas hamowania :naughty:

Posted

Tarcza nie ma rantu więc to raczej nie będzie obcierająca blacha klocków ale z tym łożyskiem może masz i racje. Musze to sprawdzić[br]Dopisany: 17 Marzec 2009, 20:29_________________________________________________Jakie klocki idą na tył do ADR 1.8 bo z tego co patrzyłem to są 2 rodzaje tych klocków?

Posted

Łożyska z tyłu jak ulegną zużyciu to zaczyna szumieć/buczeć podczas jazdy na wprost, tak od ok. 60-70 km/h, także ja łożyska wykluczyłbym raczej :mysli: Ewentualnie podlewaruj samochód i zobacz czy nie mają luzu.

Posted

Z łożyskami jest wszystko ok także klocki na tyle musze wymienić bo nie są za rewelacyjne. Tylko nie wiem bardzo jakie klocki kupić (chodzi mi o rodzaj zacisku)...

Czy to idą takie klocki do ADR 1.8?

1078f.jpg

w384.png[br]Dopisany: 22 Marzec 2009, 20:43_________________________________________________Przy wymianie klocków nie mogę wcisnąć cylinderka. Co jest?

Posted

Klocek musisz wciskać jednocześnie go wkręcając. W serwisie używają do tego specjalnego przyrządu.

Posted

Wciskałem go ale nie chce do końca wejść

Posted

Przeczytaj co kolega wyżej napisał, wkręcać i wciskać jednocześnie. Jak nie masz przyrządu to musisz pokombinować.

Posted

Kombinowałem i też nic nie wiem czy nie jest czasami zatarty tłok

Posted

Jak się da wcisnąć to nie jest zatarty, tylko jednocześnie musisz go wkręcać.

Posted

Sprubóje tak jak mówisz Daimos[br]Dopisany: 25 Marzec 2009, 10:28_________________________________________________Wszystko poszło jak się należy tłoczek się wkręcił a klocki wymienione :naughty:

Posted

Sprubóje tak jak mówisz Daimos[br]Dopisany: 25 Marzec 2009, 10:28_________________________________________________Wszystko poszło jak się należy tłoczek się wkręcił a klocki wymienione :naughty:

a szum rzecz jasna ucichł ?? :naughty:
Posted

Podstawowa sprawa skovroon :>

Posted

Podstawowa sprawa skovroon :>

mowilem od razu ze to klocki :) ciesze sie ze juz po problemie :>
Posted

Dzięki :wink4: