Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szron na rurce z klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ostatnio byłem nabić klimatyzacje i wszystko było ok ostatnio było parę  dni chłodno wiec jej nie używałem ,teraz zrobiło się gorąco i klima dmucha ciepłym powietrzem i zauważyłem że cieka rurka przed zaworkiem przy silniku cała zaszroniona a około 5 cm od zaworka ciepła 

miał ktoś taki objaw ??

Opublikowano

Jeśli się nie mylę to tam jest dławik/filterk i prawdopodobnie jest zapchany

Opublikowano
  • Autor

właśnie już zamówiłem dławik wymienię go i zobaczymy jaki będzie efekt ,wygląda jakby czynnik przez niego nie umiał się przedostać  

Opublikowano
3 godziny temu, chudy1990 napisał:

witam ostatnio byłem nabić klimatyzacje i wszystko było ok ostatnio było parę  dni chłodno wiec jej nie używałem ,teraz zrobiło się gorąco i klima dmucha ciepłym powietrzem i zauważyłem że cieka rurka przed zaworkiem przy silniku cała zaszroniona a około 5 cm od zaworka ciepła 

miał ktoś taki objaw ??

jak jest szron to za mało czynnika wychodzi na to ,ze gdzies ubywa

Opublikowano
  • Autor

wczoraj byłem sprawdzić i jest tyle czynnika ile mi nabili miesiąc temu a tam gdzie znajduję się dławik to jest ciepła rurka a dalej lód więc wygląda jak przytkane 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 4.06.2019 o 11:07, chudy1990 napisał:

wczoraj byłem sprawdzić i jest tyle czynnika ile mi nabili miesiąc temu a tam gdzie znajduję się dławik to jest ciepła rurka a dalej lód więc wygląda jak przytkane 

i jak udało się rozwiązać problem ? może doradzi ktoś jak powinno być z tą rurką? czy cała powinna być zimna czy ciepła do pewnego miejsca ? pozdrawiam

Opublikowano
W dniu 4.06.2019 o 11:07, chudy1990 napisał:

Ciekawe jak tego dokonał? Mam nadzieję cicha że zważył butle po odessaniu czynnika z układu? ???

Kolega ma nieszczelny układ, dysza się nie może sama zapchac sama z siebie, jak zamarza rurka to jest za mało czynnika i nie zalecam jeździć na klimce bo przy dalszym ubytku czynnika lód dojdzie do sprężarki i jest po zabawie

(taa i teoretycznie się zapcha lodem dysza ?, coraz mniejsza ilość czynnika sprawi rozprezanie go przed dysza, potem przed sprężarka, potem w sprężarce, przy 50 stopniach przy asfalcie nie zadziała czujnik hp) taki know how xd

Edytowane przez Kejsi

Opublikowano
  • Autor

cześć problem rozwiązany zabrudzony dławik był i nie przepuszczał czynnika  , opróżniłem układ wymieniłem dławik koszt 8 zł i sprawdziłem szczelność i napełniłem na nowo od tamtej pory chłodzi jak szalona i na rurce niema szronu .pozdrawiam 

Edytowane przez chudy1990

Opublikowano

Daj znać za miesiąc jak klima ?