marhiw Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 witam mam problem auto rozebrane bo nie wiem jak wlozyc nowy przegub do piasty.Sciagałęm go bez odkrecania wachaczy i wyszedł z trudem ale teraz nowy nie chce wejsc:( Pomozcie auto mi jest potrzebne...
cobradd Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 jak to lewa strona to najłatwiej odkręcić półośke i masz wtedy dużo pola do manewru, jeśli prawa to koła na maksa w lewo najlepiej niech jeszcze ktoś kiere dociągnie ile sie da i musi wejść
marhiw Posted March 12, 2009 Author Posted March 12, 2009 wlasnie ze nie chce wejsc mimo skreconych kol na maksa w lewo... jutro od samego rana bede musial sie za to zabrac bo auto na podnosniku stoii bo po zalozeniu przegubu na poloske za chiny nie chce wejsc w piaste.Pewnie bede musial odkrecic dolny wachacz lub dolną galke pod przegubem...Jak wy radzicie.?
maniek598 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 odkręcić półoś przy skrzyni i jest git (jest na imbus bodajże 8 )[br]Dopisany: 12 Marzec 2009, 19:00_________________________________________________ http://www.a4-klub.pl/smf/odp_wymiana_przegubu_zewnetrznego_bez_z_sciagania_wahaczy-t21110.0.html;topicseen
cobradd Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 okręcanie półosi z prawej strony za bardzo nic nie daje, przerabiałem to tydzień temu i odkryłem ten fakt jak juz miałem półoś odkręconą, poprostu z prawej strony jest ciasno. Marhiw sprawdź czy dobiłeś dobrze przegub na ośkę bo on do piasty sie mieści naprawdę na styk. U mnie brat przytrzymał kiere żeby było skręcone ile sie da, pare sekund sie poszarpałem i wszedł na swoje miejsce ale łatwo nie było.
Recommended Posts