PejotN Opublikowano 27 Czerwca 2019 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Witam, Zakupiłem 2tygodnie temu Audi A4 B8 2008r. otóż posiadam problem z paroma mankamentami które wypiszę w osobnych tematach lecz zacznę od tej która mnie najbardziej denerwuje jak dotąd. Czujniki parkowania - po załączeniu biegu wstecznego czujniki zapikają lecz nic się nie dzieje. Sprawa wygląda nieco śmiesznie gdyż po umyciu auta oraz po załączeniu wstecznego czujniki normalnie załączają się, muzyka wycisza się i normalnie słychać dźwięk. Miał ktoś już taki problem? Domyślam się, że woda przewodzi prąd i możliwe, że coś z instalacją lecz po podłączeniu komputera oraz wejściu w błędy wyskakuje błąd "Czujnik Prawy podzespołu pomocy parkowania", nie wiem czy są to 2 osobne sprawy, czujnik oraz instalacja czy problem tkwi tylko w tym czujniku z którego wyrzuca mi błąd tylko wtedy jaka odpowiedź byłaby na to, że po umyciu auta czujniki działają do momentu wyschnięcia. Druga sprawa zakodowanie widoku Graficznego na ekranie, posiadam komputer "TEXA" lecz nie mam możliwości zakodowania w Nim tego, słyszałem o programie VCDS tylko z tego co wiem potrzebne jest tam jakieś złącze z OBD do USB, ma ktoś może jakaś wiedzę na ten temat? Jak wyglądają ceny tego złącza? Pozdrawiam!
H4mm3R Opublikowano 27 Czerwca 2019 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Czujnik do wymiany i będzie działać. Jak potrzebujesz VCDS to pisz PW. 1
Rekomendowane odpowiedzi