Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czyszczenie chromowanych elementów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy macie sprawdzony sposób/metodę i godny polecenia środek/preparat do czyszczenia chromowanych elementów auta?

Chciałbym po po zimie skutecznie doprowadzić przedni grill do efektu pełnego błysku.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, spróbuję jak działa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

probowałeś już czy na allegro kupowałeś bo ja dzisiaj zamówiłem i będę czekał aż mi przyjdzie i też bede próbował doczyścić

Opublikowano

Ja używam pasty Autosol i jestem zadowolony z efektów

Opublikowano

jakiego aluminium? przeciez wszystko to plastik z lakierem. tak naprawde to wystarczy zwykły wosk do wyczyszczenia grilla.

Opublikowano

Ja czyszcze grill i chrom tym samym środkiem co felgi..., troche tego na miękką szmatkę i efekt :good:

Opublikowano

jakiego aluminium? przeciez wszystko to plastik z lakierem. tak naprawde to wystarczy zwykły wosk do wyczyszczenia grilla.

cytat z Instrukcji obsługi B6:

Elementy i listwy ozdobne

Posrebrzane elementy i listwy ozdobne ze względu na ochronę środowiska wykonane zostały z czystego aluminium (nie zawierają chromu) .

Do usuwania plam i osadów z listwe ozdobnych należy stosować środki pielęgnacyjne o naturalnym pH - nie używać więc środków do pielęgnacji chromu. politury do lakierów nie nadają się do pielęgnacji elementów i listew ozdobnych. Również intensywne środki alkaliczne, które często używane są przed myciem w myjni, po wyschnięciu mogą powodować powstanie matowych lub mlecznych plam.

koniec cytatu :gwizdanie:

Opublikowano

Paste tempo lekko scierną mozna by uzyc, próbowal ktoś??

Opublikowano

cytat z Instrukcji obsługi B6:

Elementy i listwy ozdobne

Posrebrzane elementy i listwy ozdobne ze względu na ochronę środowiska wykonane zostały z czystego aluminium (nie zawierają chromu) .

Do usuwania plam i osadów z listwe ozdobnych należy stosować środki pielęgnacyjne o naturalnym pH - nie używać więc środków do pielęgnacji chromu. politury do lakierów nie nadają się do pielęgnacji elementów i listew ozdobnych. Również intensywne środki alkaliczne, które często używane są przed myciem w myjni, po wyschnięciu mogą powodować powstanie matowych lub mlecznych plam.

koniec cytatu :gwizdanie:

nie wiem jak jest w B6. pytania były o B5, a tam jest lakierowany plastik i preparaty do chromu sa idealne.

Opublikowano

w temacie jest ALL a nie B5, także napisałem jak to wygląda w B6 i skończ już :wink4:

Opublikowano

ja tu obstane za opinia endriuu poniewaz kolega ktory tu pyal posiada b5 wiec pewnie do tego modelu chcial kosmetyk wiec do chromow

Opublikowano

Witam :):)

Ja czyściłem pastą tempo lekko ścierną, i wszystko jest OK., nic nie uszkodziła. Czyściłem nią także elementy w Daewoo Lanosie, oprawki do rejestracji pokryte chyba chromem czy czymś innym i efekt też jest bardzo dobry. Nakładam ją delikatnie palcem, częściowo szmatko a do miejsc ciasnych wykorzystuje waciki do uszu :naughty: Właściciele chopperów takie miejsca (chromowe i podobne) czyszczą coca-colą. Schładzają ja do temperatury 5 stopni i polewają zabrudzone miejsca. Ten gaz chyba tak na to działa można także zastosować zwykłą wodę gazowaną. Z tymi napojami nie próbowałem, ale może ktoś się skusi i się podzieli efektami.