thezetgieer Opublikowano 10 Lipca 2019 Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) Witam. Mam problem z odpalaniem mojego 1.8 t bex w lpg Problem występował również przed założeniem LPG Mianowicie odpala tak jakby nie dostawał paliwa lub coś go przyduszało, pomaga tylko dodanie gazu inaczej gaśnie (gdy tylko załapie tak jak powinien pracować to odpala od strzała). Problem niezależny od długości postoju (nieraz nie potrafi odpalić po dwóch godzinach nieraz po kilkunastu). Zauważyłem ubytek płynu chłodniczego co skłoniło mnie do wykonania testu na C02 lecz wynik negatywny na zimno i po rozgrzaniu. Płynu w zbiorniczku robi się więcej po rozgrzaniu. W międzyczasie wymienione świece zapłonowe (jedna była ukręcona), podmienione cewki zapłonowe (poprawy brak). Zrobiłem logi wrzucam link do logów oraz błędów, które pojawiły się po założeniu LPG Edytowane 11 Lipca 2019 przez thezetgieer
thezetgieer Opublikowano 11 Lipca 2019 Autor Opublikowano 11 Lipca 2019 (edytowane) Takie cuda się dzieją. Twardy wąż od chłodnicy. Edytowane 11 Lipca 2019 przez thezetgieer
padas Opublikowano 15 Lipca 2019 Opublikowano 15 Lipca 2019 Wygłada na uszczelkę pod głowicą. Masz walniętą między kanałami. Nie pali płynu ale nabija ciśnienie z komory spalania, wiec sa twarde węże. Wygląda jakby palił nie na wszystkie cylindry
Rekomendowane odpowiedzi