MUMINEK* Opublikowano 24 Lipca 2019 Opublikowano 24 Lipca 2019 (edytowane) Cześć Mam 1BA. Koza totalna była z 7cm trzeba było żeby to jako tako wyglądało. Założyłem sprężyny obniżające ale ale jeszcze brakuje ze 2cm do perfekcji. Myślałem nad talerzykami z B5 ale po drodze wyszło naprawdopodobniej ze amorek jeden do zmiany i tutaj chciałem zapytać o amorki np z sline. Co lepiej zrobić wiedząc że chce talerzyki? Bo myślałem zeby załozyć od sline albo 1BE choć czy ma to sens skoro amor podobno nie obniża tylko spreżyna? Od sline są jakieś sztywniejsze czy co? i czy do nich da sie talerzyki zapakować? Odpowiadam na zaś- jak wymiana to oczywiście parą. Edytowane 24 Lipca 2019 przez MUMINEK*
przem8 Opublikowano 24 Lipca 2019 Opublikowano 24 Lipca 2019 Jak masz niższe sprężyny to musisz dać amory o skróconym skoku, czyli takie jakie szły do 1be.
MUMINEK* Opublikowano 24 Lipca 2019 Autor Opublikowano 24 Lipca 2019 57 minut temu, przem8 napisał: Jak masz niższe sprężyny to musisz dać amory o skróconym skoku, czyli takie jakie szły do 1be. To BE ma skrócony skok? co to daje?
przem8 Opublikowano 24 Lipca 2019 Opublikowano 24 Lipca 2019 Jak masz krótsze sprężyny to i amor musi mieć mniejszy skok, bo inaczej zwykły szybciej wyzionie ducha. Zawieszenia 1be i 1bv mają sportowe amory o skróconym skoku.
MUMINEK* Opublikowano 24 Lipca 2019 Autor Opublikowano 24 Lipca 2019 2 minuty temu, przem8 napisał: Jak masz krótsze sprężyny to i amor musi mieć mniejszy skok, bo inaczej zwykły szybciej wyzionie ducha. Zawieszenia 1be i 1bv mają sportowe amory o skróconym skoku. A na obniżenie nie wpływają one? W sensie nie sa jakieś krótsze albo coś?
przem8 Opublikowano 24 Lipca 2019 Opublikowano 24 Lipca 2019 Za wysokość odpowiada sprężyna. Jak masz nowe to się z czasem ułożą i będzie z centymetr niżej.
MUMINEK* Opublikowano 24 Lipca 2019 Autor Opublikowano 24 Lipca 2019 Założyłem używki obniżające Wiec lepiej by mi bylo kupić o skroconym skoku jakieś jak tamte pisałeś. Na BA wejdą mi talerzyki z b5?
greg2505 Opublikowano 24 Lipca 2019 Opublikowano 24 Lipca 2019 20 minut temu, MUMINEK* napisał: Założyłem używki obniżające Wiec lepiej by mi bylo kupić o skroconym skoku jakieś jak tamte pisałeś. Na BA wejdą mi talerzyki z b5? Na ori wejdą,ale bez sensu zakładać zwykłe amory do sportowego zawieszenia ,jak już wymieniasz zakładaj sportowe
MUMINEK* Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Mam pod nosem czerwone ze skróconym skokiem więc wlecą ori i dorzucę talerzyki.
Rekomendowane odpowiedzi