sebaindy Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Witam, proszę o analizę logów ponieważ nie jestem w tym szpecem a kolega poprosił mnie o pomoc. Silnik 2.0 alt mechanik mu powiedział że jest uszkodzona sonda. Mnie wydaje się że to bardziej przeplywomiez. A nie chciał bym kumpla na koszty naciągnąć nowa org przepływka kosztuje 850 zł. Log z podpięta przepływka Log 002/033 Log z odpieta przepływka Log 002/033 Wywala błąd od sondy ale to na moje przez to że jest bardzo uboga mieszanka powyżej normy.
przem8 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 (edytowane) Przepływka trochę mało mierzy, a z boscha kosztuje raczej ponad 300zl więc po co przepłacać w aso. Jest lpg w tym samochodzie? Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez przem8
sebaindy Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Nie, jest sama benzyna. Kumpel mi dzwonił że jeździł po motoryzacyjnych i mu taką cenę rzucali a wsad 350 sam się dziwię bo do siebie kupowałem za 450 za org
sebaindy Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2019 A na podstawie tych logów można wykluczyć uszkodzenie sondy? I szukać dalej przyczyn za ubogiej mieszanki?
przem8 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 (edytowane) Sonda działa więc daj jej spokój. Do sprawdzenia jeszcze odma i dolot. Daj log statyczny 2+33 i wklej dokładny kod błędu z opisem. Edytowane 8 Sierpnia 2019 przez przem8
sebaindy Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Po ściągnięciu osłony okazało się że brakuje separatora odmy. Logi wstawię jutro jak do mnie podjedzie. Czyli przez brak odmy są takie anomalie?
przem8 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Możliwe. Powtórz statyczne i dynamiczne 2+33, najlepiej jakby już wszystko było szczelne i kompletne.
sebaindy Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) Odma została kupiona lecz z poziomu ulicy nie udało się jej zamontować ze względu konieczności ściągnięcia kolektora. Kumpel pojedzie do mechanika na zamontowanie tego. Błąd jaki się wyświetlił od wczoraj jest na zdj. Wcześniej wyświetlał się jeszcze błąd od ubogiej mieszanki po wyczyszczeniu przepływu już się nie wyświetla lecz nie jest idealnie . W logu statycznym dołożyłem jeszcze kanał 36 od tej 2 sondy z błędu i tamta prawdopodobnie jest uwalona ale to chyba nie ma nic wspólnego z składem ubogiej mieszanki. Dynamiczny 002/033 Statyczny 002/033/036 Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez sebaindy
Rekomendowane odpowiedzi