August 8, 20197 yr Witajcie. Ostatnio borykam się z kilkoma problemami w mojej audi, ale najpierw polecono mi powymieniać wężyki (wiele było poprzecieranych, starych, widoczne pęknięcia). Po wymianie większości, zobaczyłem że jednego brakuje, znaczy był urwany. Nie mam pojęcia gdzie on prowadzi, ponieważ żadnego miejsca nie mogę znaleźć, ani reszty wężyka. Czy ktoś mógłby mi jakoś opisać gdzie ten wężyk powinien iść? Jestem totalnym amatorem w mechanice samochodowej, lubię pogrzebać i poczytać ale pewne sprawy mnie przewyższają Zdjęcie nie moje, tylko poglądowe. Oznaczyłem miejsce gdzie był przerwany wężyk.
August 9, 20197 yr Pewnie miałeś kolektor zmieniany na coś z B5. Tam wężyk szedł do regulatora ciśnienia paliwa. Swoją drogą takiego paździerza, żeby miał przetartą rurę od przepustnicy to jeszcze nie widziałem. Co ty żeś kupił Edited August 9, 20197 yr by Emejcz
August 9, 20197 yr Author 2 godziny temu, Emejcz napisał: Swoją drogą takiego paździerza, żeby miał przetartą rurę od przepustnicy to jeszcze nie widziałem. Co ty żeś kupił To nie moje foto zdjęcie z internetu, ale tylko zaznaczyłem gdzie brakowało wężyka. Czyli mogę normalnie go zaślepić i nie powinno się z nim nic dziać?
August 9, 20197 yr No powinieneś mieć taki kolektor: Skoro masz inny to zapewne możesz zaślepić (pod warunkiem, że ktoś nie podłączył jeszcze czegoś inaczej).
August 9, 20197 yr Author No właśnie przejrzałem to ze wszystkich stron i nie ma nigdzie miejsca na wężyk. Zaślepiłem, mam nadzieję że wcześniej żaden druciarz niczego innego nie wykombinował. Dziękuję
August 10, 20197 yr Kolektor masz prawidłowy. Ja mam identyczny. Do tego króćca nie jest w AVJ nic podłączane. Idzie tam zaślepka 035133335.
February 24, 20233 yr Czy potrafi mi któryś z kolegów odpowiedzieć gdzie powinien być podłączony przewód zaznaczony na zdjęciu. Silnik 1.8t AVJ