August 11, 20196 yr Witam, poszukuję rozpiski pinów z climatronica. Chodzi o to, że mam spięte 2 klapy (V154 + V71) razem. Komuś coś nie działało, może wiązka lub piny. Rzuca błędem klapy V71 czyli wnioskuję że ten jest odcięty a błąd drugiego wyskakuje po kalibracji lub użytku. Oba potencjometry również są złączone. Teoretycznie powinno działać - jeżeli włącza się recyrkulację powietrza to zamyka klapę wlotu z zewnątrz i otwiera klapę wewnętrzną. W praktyce działa to różnie, lub wcale. Wolałbym zrobić to dobrze lecz na wypadek braku schematu mam drugą opcję: Odciąć z V71 łączenie kabli sygnałowych (z potencjometru aby nie siał zamieszania), zostawić od silniczka V71 + potencjometr i sinliczek z V154 Ustawię klapy tak, aby działały jak fabryka każe. Kierunki ruchu klapy mogę przecież obrócić zamieniając bieguny V71 w razie potrzeby. Błąd V71 zostanie lecz logika podpowiada, że będzie działać. Będzie działać?
August 22, 20196 yr Author Dobre piwo należy się! Dzięki. Dla potomnych - w schemacie jest błąd: Potencjometr G113 jest w kości B pin 6 a nie 7 razem z G143. Udało się uruchomić i działa jak należy. Edited August 25, 20196 yr by mrozek90