rafal_1281 Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 W czym może być problem, że jeżeli chce zapytać sie coś przez cb to zwykłe radio przestaje grać, z wyświetlacza zniaka nr. stacji radiowej tylko wyświetlacz i przyciski pozostają czerwone ?
zibi66 Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 A gdzie masz podłaczone CB czy aby nie pod radio ?????
rafal_1281 Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Opublikowano 15 Marca 2009 cb radio mam podłączone pod gniazdo zapalniczki. Wiec raczej z radiem nie ma za wiele wspólnego. Pozdrawiam
cobradd Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 cb radio mam podłączone pod gniazdo zapalniczki. Wiec raczej z radiem nie ma za wiele wspólnego. nie bądź taki pewien, bo często się zdarza, że urządzenia (najczęściej nawigacje) podpięte pod zapalniczkę zakłócają radio. proponuje ci zrobić osobne zasilanie dla CB pociągnięte bezpośrednio od akumulatora
chudineze Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 Ja bym stawiał na zakłócenia jakie daje twoje CB radio. Sprawdź np. z kimś postaw inny samochód i włącz nadawanie i czy u tego drugiego to będzie występować.
cobradd Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 To by było przegięcie gdyby CB zakłócało odbiorniki w sąsiednich samochodach.
chudineze Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 Przegięcie tak ale czasami tak jest jak jest źle wszystko do kupy poskładane lub sprzęt za 5zł.
macin87 Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 a weź podłącz inne cb jakiegoś znajomego, i sprawdź czy robi też takie zakłócenia:) to coś wtedy nie tak z radiem, a jakie masz cb? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi