Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T BFB rzucicie okiem na Logi dynamiczne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :) 

Pacjent to 1.8T BFB z 2002 roku. Zrobiłem logi dynamiczne i prosiłbym o analizę bo jak na razie mam tylko podejrzenia.

Chyba jest coś nie tak z przepływką, turbo doładowuje ponad serię, odcinka z przepływką jest ograniczona do niecałych 6k rpm.

W aucie nic nie dłubałem. Nie ma fmic, kat na miejscu i to tyle co widać.

114+115 bez przepływki

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum

003+020

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum

001+002+031

VAGLOGI.PL

002+003+008

VAGLOGI.PL

115+118+110

VAGLOGI.PL

Opublikowano

Auto po programie. Brakuje paliwa, zapewne przez spartolony program. Jeśli wszystko z osprzętu seryjne to nie ma prawa to jeździć.  

Sprawdź jeszcze jaka jest przeplywka, bo wartości też ma jakieś za duże od niższych obrotów.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, przem8 napisał:

Auto po programie. Brakuje paliwa, zapewne przez spartolony program. Jeśli wszystko z osprzętu seryjne to nie ma prawa to jeździć.  

Sprawdź jeszcze jaka jest przeplywka, bo wartości też ma jakieś za duże od niższych obrotów.

Przepływka to zamiennik bo ori podawała 225g/s na wolnych obrotach. Teraz zamiennik też ładuje 225g/s tyle że na max obciążeniu... możliwe żeby Ori przepływka zgłupiała z racji spartolonego programu ? Czy skopany program ogranicza przepływ do tej wartości?

Jeśli brakuje paliwa to ma na te wartości wpływ przepływka? 

Trzeba było brać Boscha ?

Logi robiłem na LPG bo w sumie to paliwo na którym jeżdżę. 

Opublikowano
18 minut temu, mateusznik14 napisał:

Przepływka to zamiennik bo ori podawała 225g/s na wolnych obrotach. Teraz zamiennik też ładuje 225g/s tyle że na max obciążeniu... możliwe żeby Ori przepływka zgłupiała z racji spartolonego programu ? Czy skopany program ogranicza przepływ do tej wartości?

Jeśli brakuje paliwa to ma na te wartości wpływ przepływka? 

Trzeba było brać Boscha ?

Logi robiłem na LPG bo w sumie to paliwo na którym jeżdżę. 

To błąd. Zrób na benzynie. Najpierw do ładu trzeba ją doprowadzić a potem regulacja LPG

Przepływka do wymiany na ori Bosch. Jeżeli masz starą ori to możesz spróbować ja przemyć IPA, ale nie mechanicznie. Tylko przepłukać. 

Opublikowano

Logi robi się na benzynie i do odcinki, wcześniej kasuj błędy nawet jak ich bie ma. I robi się parami 2+33, 3+20 i 115+118. 

Przeplywka tylko i wyłącznie z boscha.

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, przem8 napisał:

Logi robi się na benzynie i do odcinki, wcześniej kasuj błędy nawet jak ich bie ma. I robi się parami 2+33, 3+20 i 115+118. 

Przeplywka tylko i wyłącznie z boscha.

Właśnie ratuję ori przepływkę. Ta płytka pod strzałką była uciapkana w czymś żółtym ?

Natomiast zastanawia mnie czy te widełki które zaznaczyłem w kółeczku powinny być puste, bez żadnego drucika. ?

Później zrobię logi na benzynie i wracam tu ?

Snapchat-346586708.jpg