Jump to content
IGNORED

[B5 AEB] Błąd 1217 - side airbag igniter - drive side rear G199

Recommended Posts

Posted

Witam,

Prosze o wskazanie miejsca umieszczenia podejżanego czujnika:

1217-side airbag igniter - drive side rear G199

ressistance to high sporadyczny

tył od strony kierowcy... i co dalej (;

dziekuje za podpowiedzi

[br]Dopisany: 15 Marzec 2009, 22:21_________________________________________________Czy ktoś sie zlituje i mi pomoże (;

Posted

wtyczka od fotela z airbag, do poprawy

Posted

witam

a ktora to bedzie wtyczka,jaki kolor??znalazlem trzy wtyczki i nie wiem ktora laczy poduche. vagiem nie moge wykasowac tego bledu tzn kasuje ale pojawia sie od raz.

Posted

porozpinaj wszystkie popraw połączenia zepnij i skasuj błędy :good:

Posted

nie ma za co od tego jest forum :good:

Posted

U mnie wyskoczył podobny błąd. Nie do usunięcia Vagiem. Po sekundzie pojawia się ponownie. Wczoraj czyściłem styki aibaga pasażera. Dzięki forum dowiedziałem się, że mam jeszcze poduszki boczne (takie małe skórzane wszywki na boku fotela z napisem AIRBAG). Albo Helmut wymieniał fotele albo zainwestował przy zakupie. Nie wiem tylko czy się cieszyć czy martwić, bo błąd cały czas jest i mnie wk...... ta kontrolka. Wcześniej przez około miesiąc po zakupie było OK. Nadmieniam, co pewnie ma znaczenie, że autko użytkuję na spółę z żoną dlatego fotel kierowcy jest przesuwany 3 razy dziennie. Jak dostać się do tych złącz pod fotelem, aby je doprowadzić do porządku?

Posted

wyjmmij fotel , nie jest trudno

Posted

wyjmmij fotel , nie jest trudno

Przeczyściłem styki bez wyciągania fotela. Błąd udało się wykasować vagiem i póki co się nie pojawia. Wielkie dzięki.