Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki warsztat polecicie Konin +/- 120 km Może być Koło, Turek, Poznań, Bydgszcz, Toruń, Łódź, Kalisz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jak w temacie, chcę zagazować moje 1.8 T. W poprzednim aucie (STAG) przejechałem na LPG ok 50 tys kilometrów. Generalnie bez problemów (mała awaria - 200 zł) ale czasem nie mogłem się doprosić prawidłowych korekt u mojego gazownika mimo powszechnie dobrej opinii . Szukam kogoś kto siedzi w instalacjach, ma doświadczenie w gazowaniu 1.8 T 163 KM w multitronicu, dobrze mi doradzi i wykona prawidłową instalację i fachowo zajmie się autem w czasie przeglądów / serwisu. Proszę jeśli ktoś ma takiego fachowca w Koninie lub okolicach, może być też Koło, Turek, Łódź, Toruń, Bydgoszcz, Poznań, Ostrów, Kalisz,  czy gdziekolwiek w obrębie 100 km od Konina. Do rzetelnego fachowca chętnie dojadę i 500 zł w cenie instalacji nie ma dla mnie znaczenia. Oczywiście ideałem było by do 50 km. Ma być to porządnie zrobione i nie chcę zostać z problemami  sam. Proszę o pomoc to dla mnie najważniejsza kwestia obecnie...Jestem raczej nastawiony na STAG lub BRC

PS. Czy da się założyć instalację z małym zapasem mocy w razie gdybym zdecydował się na chip na 190 KM ?

Edytowane przez cnv

Opublikowano
W dniu 25.08.2019 o 11:39, cnv napisał:

Witajcie, jak w temacie, chcę zagazować moje 1.8 T. W poprzednim aucie (STAG) przejechałem na LPG ok 50 tys kilometrów. Generalnie bez problemów (mała awaria - 200 zł) ale czasem nie mogłem się doprosić prawidłowych korekt u mojego gazownika mimo powszechnie dobrej opinii . Szukam kogoś kto siedzi w instalacjach, ma doświadczenie w gazowaniu 1.8 T 163 KM w multitronicu, dobrze mi doradzi i wykona prawidłową instalację i fachowo zajmie się autem w czasie przeglądów / serwisu. Proszę jeśli ktoś ma takiego fachowca w Koninie lub okolicach, może być też Koło, Turek, Łódź, Toruń, Bydgoszcz, Poznań, Ostrów, Kalisz,  czy gdziekolwiek w obrębie 100 km od Konina. Do rzetelnego fachowca chętnie dojadę i 500 zł w cenie instalacji nie ma dla mnie znaczenia. Oczywiście ideałem było by do 50 km. Ma być to porządnie zrobione i nie chcę zostać z problemami  sam. Proszę o pomoc to dla mnie najważniejsza kwestia obecnie...Jestem raczej nastawiony na STAG lub BRC

PS. Czy da się założyć instalację z małym zapasem mocy w razie gdybym zdecydował się na chip na 190 KM ?

Ja mogę polecić

DAR-GAZ.NET

Instalacje gazowe do samochodów osobowych to doskonała oszczędność. Dargaz montuje instalacje sekwencyjnego wtrysku lpg najtaniej w okolicach...

Gość jest od nas z forum.

Zakładał instalację w moim aucie.

Bez żadnych problemów zrobiłem już 80 tys km.

Opublikowano

Tak Dar-gaz też jak najbardziej ok

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dziękuję koledzy za polecenie, udałem się do DAR-GAZ obok Kalisza. Instalacja z zapasem mocy, za rozsądne pieniądze, chodzi na gazie jak na benzynie (silnik po Chipie). Super podejście, wszystko tak jak było uzgodnione, robota wykonana w uzgodnionym terminie, technicznie  bez zarzutu, estetycznie pod maską , wlew pełnowymiarowy pod klapką. Więcej info powiem jak zrobię chociaż kilka tysięcy km. Przed i po odbiorze instalacji jazda próbna, na początku diagnostyka, fachowe podejście i robota. Bardzo polecam. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Też się cieszę, że autko śmiga. Ciekawa wersja bo z fabrycznym webasto :-) i program (chip) zrobiony bardzo fachowo.

A tu kilka fotek

klikać w link

1.8t multi

Edytowane przez Roboform550

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 7.10.2019 o 21:58, cnv napisał:

Dziękuję koledzy za polecenie, udałem się do DAR-GAZ obok Kalisza. Instalacja z zapasem mocy, za rozsądne pieniądze, chodzi na gazie jak na benzynie (silnik po Chipie). Super podejście, wszystko tak jak było uzgodnione, robota wykonana w uzgodnionym terminie, technicznie  bez zarzutu, estetycznie pod maską , wlew pełnowymiarowy pod klapką. Więcej info powiem jak zrobię chociaż kilka tysięcy km. Przed i po odbiorze instalacji jazda próbna, na początku diagnostyka, fachowe podejście i robota. Bardzo polecam. 

Jaki gaz założyłeś i ile płaciłeś?

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, pok3r napisał:

Jaki gaz założyłeś i ile płaciłeś?

Tak jak wyżej napisał Roboform550 - Darek (właściciel) pod linkiem na facebooku. Są  też tam fotki.

Instalacja z zapasem pod dalsze modyfikacje.

- elektronika Stag Q-Box
- wtryskiwacze pojedyncze AC-W03
- reduktor AC-R01 250 KM

Płaciłem 2700 + koszt tankowania gazu 50 zł, pierwszy przegląd po 1 tyś km gratis, kolejne co 10 tyś płatne. Można zakupić większą butle za dopłatą (ja mam 55 L -  wchodzi 45 L gazu). 

Nie wiem jaka jest aktualna cena, trzeba się kontaktować indywidualnie. 

Pozdrawiam

PS Swoją drogą Darek ma Audi z tym silnikiem z bardzo dużą mocą :)

Edytowane przez cnv

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witajcie, podbijam wątek bo pewnie wielu z Was tak jak ja chcę mieć fachowo zrobioną i dobrze dobraną instalację gazową. Na instalacji zrobione 6 tyś km, w między czasie przegląd (darmowy) po 1 tyś km. Miałem na początku jakieś małe problemy na nierozgrzanym silniku (raz na kilka jazd przerywało raz i potem było ok)ale okazało się że to nieszczelność na wtrysku benzynowym i jakieś nieszczelności z układem chłodzenia(wogóle nie związane z instalacją gazową) generalnie od zakupu miałem parę rzeczy z chłodzeniem - króciec, termostat, ostatnio chłodnia), usunął mój mechanik o czym nawet nie informowałem Dar-Gaz. Po interwencji mechanika co mogę powiedzieć. Nie wiem że mam gaz w aucie, jeżeli jest tylko LPG z dobrej stacji, żadnego przerywania, żadnych szarpnięć przy przełączaniu paliwa, do 220 km/h (więcej nie próbowałem) auto bez problemu ma moc taką samą i na gazie i na benzynie. Auto po chipie u użytkownika Lukasz13 i po instalacji Roboform550 (Dar-Gaz) obok Kalisza sprawuję się świetnie i z czystym sumieniem mogę polecić. Po przygodach w poprzednim aucie z LPG jestem bardzo bardzo zadowolony i cieszę się że nie muszę się zastanawiać co znów jest nie tak. Pełna profeska i warto parę kilometrów nadrobić do fachowca. Polecam  polecam polecam

Spalanie 11-14 L (spokojna normalna jazda bez specjalnego eko drive /dynamiczna i duże prędkości)
Udało mi się zejść niżej i wyżej ale mówię jak jest, 80 km/h długą trasę takim autem ciężko się jedzie :)
Pozdrawiam !

Edytowane przez cnv

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Cześć, jestem po pierwszym przeglądzie i na instalacji zrobione  ok 14  k kilometrów. Bardzo polecam Dar-gaz nic dodać nic ująć co wyżej zero problemów. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dlaczego nie wziąłeś większej butli?

Opublikowano
  • Autor

Sam bym chciał to wiedzieć to był błąd nie dopytałem.  Minuty bym się nie zastanawiał. Jest jedna zaleta że pod podłoga mieści sie jesscze sporo rzeczy na butli i mam grube długie  kable rozruchowe  zestaw do holowania  jakieś podstawowe narzędzia ciuchy do wymiany Koła jak bym miał awarie w jakimś syfie i wiele innych. Ale no zdecydowanie polecam większą butlę i ostatnio kupiłem dojazdowe koło i pokrowiec pięknie się mieści za fotel pasażera i do 3 osób w aucie cały bagażnik jest pusty.