Czajson Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Witam. Przepraszam jeśli temat już był. Przeszukałem ten dział i nie znalazłem odpowiedzi. Pewnie źle szukam Konkrety Posiadam w schowku adapter do wpięcia iPoda lub iPhona ( numer fabryczny w tytule) Nie mam iPoda i nie mogę sprawdzić czy to działa. Chce słuchać muzyki z telefonu, najlepiej przez by. Orginalny moduł bt nie strumieniuje muzyki. Co mogę zrobić aby muza ruszyła przez bt z telefonu na Androidzie, Poproszę jakieś linki do urządzeń, lub tematów które coś pomogą Najlepiej jak by było też USB Jak z jakością muzy w głośnikach? Podobna jakość jak przez transmitery FM? Posiadam radio b.s.n. 5.0. Czy będzie działać sterowanie z kiery?
Czajson Opublikowano 5 Września 2019 Autor Opublikowano 5 Września 2019 Odpowiem trochę sobie sam na na ten temat tej stacji iPod. Nie znalazłem za dużo na forum Przeczytałem tematy z forum odnośnie cyfrowych zmieniarek i modułów bt a także wyjść AUX z radia jakie posiadam czyli Controller: 8E0 035 192 S Component: J0503 RNS-LOW 0200 Coding: 0012217 Przy włączeniu radia mam napis audi miusic interfejs. czy to jest bns 5.0 z mmi? kupilem to: I-WAVE Bluetooth Music Receiver For iPad iPhone SHOP.BRANDO.COM Easy to use by connecting directly 30-pin dock to change common... ,,myśląc że w stacjach domowych iPod to działa pomyślałem że i u mnie to zadziala? Nie zadziałało, więc zmieniłem kodowanie radia na 0032217 aby włączyć AUX- włączyłem ale nie zadziałało. Telefon łączy się z tym bluetooth muzyka cichnie w telefonie ,światełko na bluetooth miga na niebiesko i nic nie słychać w głośnikach. Przełączam na AUX na zmieniarka na CD na Radio i D..A W radiu mam change (zmieniarka). Dodam że nie muszę naciskać dwa razy przycisk CD tylko jest to gdzieś po naciśnięciu CD a później obok tego dużego pokrętła lewy górny przycisk Ciekawostka: Po uruchomieniu radia i szybkim przełączeniu na zmieniarkę widzę jak CD 6 loading a później jest empty Dodam że jak włączę zmieniarkę to jest CD1empty CD2empty itd CD6empty tylko przy włączeniu radia przez chwilę loading później empty Żadnego CD ze zmieniarki nie mogę wybrać gdyż nie jest podświetlone!!! Czy ktoś ma jakiś pomysł? Myślałem że muza pójdzie przez ten odbiornik bluetooth ? jak widziałem że można to podłączyć pod stacje iPod i puszczać muzyke z telefonu na głośniki w stacji. Wiem że bns 5.0 to słaby sprzęt i nie mam co się po nim spodziewać niewiadomo czego ale nie jestem melomane, poza tym ładnie się komponuje z kokpitem. Czy tylko zmiana tego ustrojstwa w moim schowku na jakiegoś yatura albo inna zmieniarkę cyfrowa da mi pożądany efekt? Może coś jeszcze trzeba zmienić w kodowaniu? Chciałbym sprawdzić jeszcze czy podpinając jakiś iPod lub iPhona starszej generacji Tzn z tym wejściem 30pin czy to zadziała? Mam nadzieję ze ktoś coś podpowie.
Rekomendowane odpowiedzi