jaro333 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Witam. Mam problem z wskazaniami czujników temperatury w klimatroniku , dziwne odczyty, ile właściwie jest tych czujników i jak je sprawdzić vagiem , żadnych błędów nie mam w vagu i nie wiem o co chodzi z tymi wartościami. Dzięki
jaro333 Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 Kolego, chodzi o czujniki temperatury które sterują pracą klimatyzacji i ogrzewania wnętrza.
macin87 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 yy to sorki źle się zrozumieliśmy , od załączania klimatyzacji odpowiedzialny jest czujnik w przednik zderzaku, ten od temp zewnętrznej, ale jak go sprawdzić to nie wiem,on steruje załączanie klimy przy temperaturze bodajże powyżej +5st C
jaro333 Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 Tak, zgadza się ten czujnik pokazuje temp. na wyświetlaczu i powyżej około 5 stopni pozwala załaczyć sprężarkę, tak masz rację, ale mi chodzi o czujniki które są w wewnątrz samochodu i steruja panelem od klimy, właśnie nie wiem ile ich dokładnie jest i czy działają poprawnie?
majkel_majki Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Jeden Kolego jest na pewno w konsoli środkowej, za tymi kratkami między radiem a panelem tronika, drugi zdaje się w podsufitce, ale nie wiem w którym miejscu. Ten grzybek przy kratkach nawiewu na szybę to czujnik nasłonecznienia.
jaro333 Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 Podczas spr. za pomocą panela od klimy mam dziwne wskazania tych czyników ale jest ich więcej 4-5 i wskazują dziwne temp. i pytanie moje polega na tym, jak one powinny wskazywać i jak ewentualnie je testować.
Recommended Posts