Jump to content
IGNORED

[B5 AFN] Jak sprawdzić czujniki wewnętrzne VAG'iem ?

Recommended Posts

Posted

Witam.

Mam problem z wskazaniami czujników temperatury w klimatroniku , dziwne odczyty, ile właściwie jest tych czujników i jak je sprawdzić vagiem , żadnych błędów nie mam w vagu i nie wiem o co chodzi z tymi wartościami.

Dzięki

Posted

yy to sorki źle się zrozumieliśmy :wink4: , od załączania klimatyzacji odpowiedzialny jest czujnik w przednik zderzaku, ten od temp zewnętrznej, ale jak go sprawdzić to nie wiem,on steruje załączanie klimy przy temperaturze bodajże powyżej +5st C

Posted

Tak, zgadza się ten czujnik pokazuje temp. na wyświetlaczu i powyżej około 5 stopni pozwala załaczyć sprężarkę, tak masz rację, ale mi chodzi o czujniki które są w wewnątrz samochodu i steruja panelem od klimy, właśnie nie wiem ile ich dokładnie jest i czy działają poprawnie?

Posted

Jeden Kolego jest na pewno w konsoli środkowej, za tymi kratkami między radiem a panelem tronika, drugi zdaje się w podsufitce, ale nie wiem w którym miejscu. Ten grzybek przy kratkach nawiewu na szybę to czujnik nasłonecznienia.

Posted

Podczas spr. za pomocą panela od klimy mam dziwne wskazania tych czyników ale jest ich więcej 4-5 i wskazują dziwne temp. i pytanie moje polega na tym, jak one powinny wskazywać i jak ewentualnie je testować.