Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

3.0 asn brak wartości w kanale 93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ma problem z silnikiem 3.0 asn silnik faluje na obirotach i nie widzi żadnych wartości w kanale 93.  Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia jak może być tego przyczyną ECU wymieniany razem z wiązka . Wielkie dzięki z góry .

Opublikowano
8 godzin temu, Karol12 napisał:

Witam ma problem z silnikiem 3.0 asn silnik faluje na obirotach i nie widzi żadnych wartości w kanale 93.  Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia jak może być tego przyczyną ECU wymieniany razem z wiązka . Wielkie dzięki z góry .

Miałem taki sam problem z brakiem wartości w kanale 93. Powodem był zimny lut i spalone jakieś małe gówienko ( kondensatorek o ile dobrze pamiętam ) w ECU. Elektronik naprawił i wartości wróciły.

Opublikowano
  • Autor

Podmienialem  sterownik i nadal  to samo auto faluje na obrotach. 

Opublikowano

No to czujniki albo wiązka jest uwalona. Te czujniki mają własną, wspólną masę, idącą z ECU, sprawdziłbym ją w pierwszej kolejności.

Opublikowano
  • Autor

Czujnik sprawdzałem oscyloskopem i jest normalny sygnał z wszystkich czterech masa była brana z pod czujnika zmieniałem wiązki ciągłemu nowe kable do czujników soncych i nadal to samo nie ma wartości w kanale 93 ,faluje na obrotach i słychać wypadanie zapłonu.

Opublikowano
  • Autor

I czasem na zimny nie faluje na obrotach 

Opublikowano
  • Autor

Dołożyłem dodatkową masę do tej praski i  dalej nie ma żadnych wartości w kanale 93.

Opublikowano

Podsyłam schemat:

1g5GZMIb91e55tmm8RDMzdotibklFocy_ni29I5T
DRIVE.GOOGLE.COM

Sprawdzałeś czy jest +5V na pin 1 tych czujników?
I czy masa nie ma zwarcia (lub plus) do przewodów sygnałowych?
Wypiąłbym też kontrolnie pozostałe czujniki które współdzielą masę z czujnikami wałków (stukowce, sondy lambda, czujnik temperatury płynu oraz czujnik podciśnienia w serwie hamulcowym - tylko skrzynia automat.). Czujnika obrotów silnika bym nie wypinał, bo raz, że bez niego auto nie zapali, a dwa jest on kluczowy do ustalenia kątów wyświetlanych w gr.093
Kostki połączeniowe są zawieszone na ścianie grodziowej po lewej i prawej stronie silnika.

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki spróbuję jeszcze tak dodam że teraz jeszcze zaczął wywalać blendy od zaworka odpowietrzenia zbiornika zwarcie z masą i elektrozaworu to wtórnego powietrza zwarcie z masą oraz przekaźnika pompy wtórnego powietrza zwarcie z masą. Jak odepne któryś z tych elementów pokazuje przerwę miernikiem mierzyłem nie ma  przejścia do masy podmienialem sterowniki i dalej to samo .Czy jest możliwość że wiązka wychodząca z wnętrza auta robiła takie głupoty ?

Opublikowano

Może jakiś gryzoń narobił bałaganu w wiązce... albo gryzoń co zwie się gaziarzem :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Podmienialem wiązki silnika  oraz sterowniki i dokładnie te same błedy są wie tylko została wiązka z środka auta. 

Opublikowano

A może pierścienie czujnika impulsów są uwalone syfem? :eusathink:06C 905 234C 
50zł/szt. w ASO
s-l1600.jpg

Edytowane przez BeyerBrown