Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

3.0 TDI plus hybryda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mysle nad taka kombinacja: 

gtb2260vk billet stageI 1.jpg
TOP-TUNE.PL

TURBO HYBRYDOWE GTB2260VK NEW STAGE I 360HP   DO 3.0TDI 225/240KM AUDI A4 A5 A6 Q5 SILNIKI: CAPA / CCWA / CCWB   NUMERY:...

Do tego 

Pytanie. Co sadzicie o takim ukladzie?  Czy da rady ogarnac to razem z DPFem? Znacie kogos w zachodniej Polsce kto by to ogarnal razem z programem?

Pozdrawiam

Edytowane przez Krzysiek.Bln.

Opublikowano
W dniu 20.09.2019 o 20:31, Krzysiek.Bln. napisał:

Pytanie. Co sadzicie o takim ukladzie?  Czy da rady ogarnac to razem z DPFem? Znacie kogos w zachodniej Polsce kto by to ogarnal razem z programem?

1. zrób hybrydę ze swojej,
  2. IC weź 300, 230 dobra do 2l,
  3. z DPF jak będzie dobrze to da radę,
  4. chyba każdy ogarnięty tuner, to stare auta  i grubych modów bardzo dużo.
Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, marcin4x4 napisał:
  1. zrób hybrydę ze swojej,
  2. IC weź 300, 230 dobra do 2l,
  3. z DPF jak będzie dobrze to da radę,
  4. chyba każdy ogarnięty tuner, to stare auta  i grubych modów bardzo dużo.

Dzieki wielkie. Najbardziej sie  obawialem, ze z DPFem bedzie problem i tak prawde mowiac niewiele wiem o hybrydach. Wynalazlem takie strony z turbo i IC dzieki wyszukiwarce. Moze ktos ma swoje namiary, sprawdzone lub moze ktos tu z klubu ogarnia takie rzeczy? Pozdrawiam

Opublikowano

Krzysiek,

Odnośnie hybryd do 3.0TDI spore doświadczenie ma TC Turbo z Łodzi.

Pogadaj z nimi:

14479635_1098563786906486_35202348503169
M.FACEBOOK.COM

Tc-Turbo Turbosprężarki Łódź, Łódź. 10 155 osób lubi to · 15...

Pozdrawiam ?

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, black4 napisał:

Krzysiek,

Pogadaj z nimi:

M.FACEBOOK.COM

Pozdrawiam ?

Dzieki wielki. Ogromny plus w tej firmie to 24 miesieczna gwarancja przy polrocznej w tej co ja wynalazlem. Jutro zadzwonie. 

Opublikowano

Powodzenia,

Dawaj znać ??

Opublikowano
7 godzin temu, Krzysiek.Bln. napisał:

Dzieki wielki. Ogromny plus w tej firmie to 24 miesieczna gwarancja przy polrocznej w tej co ja wynalazlem. Jutro zadzwonie. 

z której przy nie fachowym montażu i tak nie skorzystasz :)

9 godzin temu, Krzysiek.Bln. napisał:

Najbardziej sie  obawialem, ze z DPFem bedzie problem i tak prawde mowiac niewiele wiem o hybrydach. Wynalazlem takie strony z turbo i IC dzieki wyszukiwarce. Moze ktos ma swoje namiary, sprawdzone lub moze ktos tu z klubu ogarnia takie rzeczy? Pozdrawiam

DPF stawia opór przy okolicy 360ps, pod warunkiem że jest zdrowy to problemu nie będzie, oczywiście brak rozprężenia wydechu trochę ogranicza pole manewru jeśli chodzi o tuning.

Hybrydy są różne, tą którą podałeś w linku to podstawowa modyfikacja a przykładowa moc wyssana z palca. Kiedyś były popularne 3 rodzaje modyfikacji, dzisiaj dwie bo podstawowe wszyscy zjeżdżali. Generalnie nie bierz stage 3 (potencjał na 400ps) bo tam już masz odczuwalnego laga a eksplozja mocy też jest średnio komfortowa w codziennym użytkowaniu.

IC z FMIC jest ok, po prostu weź większy niż w linku.

Opublikowano
  • Autor
53 minuty temu, marcin4x4 napisał:

z której przy nie fachowym montażu i tak nie skorzystasz :)

DPF stawia opór przy okolicy 360ps, pod warunkiem że jest zdrowy to problemu nie będzie, oczywiście brak rozprężenia wydechu trochę ogranicza pole manewru jeśli chodzi o tuning.

Hybrydy są różne, tą którą podałeś w linku to podstawowa modyfikacja a przykładowa moc wyssana z palca. Kiedyś były popularne 3 rodzaje modyfikacji, dzisiaj dwie bo podstawowe wszyscy zjeżdżali. Generalnie nie bierz stage 3 (potencjał na 400ps) bo tam już masz odczuwalnego laga a eksplozja mocy też jest średnio komfortowa w codziennym użytkowaniu.

IC z FMIC jest ok, po prostu weź większy niż w linku.

Jestem laikiem wiec i tak skladanie pozostawiam warsztatowi. Jeden mam wstepnie dogadany ale moze jest jakis polecany z forum w zachodniej Polsce? Najlepiej taki ktory od razu programem to wszystko ogarnie? DPF musi pozostac bo auto musi przechodzic przeglady w Niemczech. Celuje w okolice 340-360 i zobacze czy sie uda.  Co masz na mysli w kwestii rozprezenia wydechu? Dziekuje za wszelkie wskazowki.

Pozdrawiam.

Opublikowano

340+ z DPF ogarniesz bez problemu.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 22.09.2019 o 10:36, black4 napisał:

Krzysiek,

Pogadaj z nimi:

M.FACEBOOK.COM

Pozdrawiam ?

Nie mozna sie z nimi skontaktowac. Telefon jeszcze z nagrana wiadomoscia o urlopie z sierpnia. Mam nadzieje ze na maila odpowiedza. Szkoda, bo ich gwarancja 2-wu letnia to rewelacja.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 23.09.2019 o 23:11, marcin4x4 napisał:

ta gwarancja to raczej placebo, nie znam firmy która uznaje takie rzeczy.

logo-perun-www.gif
PERUNTURBO.PL

Turbosprężarki do zastosowań sportowych. Sprzedaż, modyfikacja, regeneracja. Anodowane koła kompresji. Hybrydowe turbosprężarki. Hybrid...

Dziekuje. Zadzwonie tam za okolo dwa tyodnie, priorytety sie zmienily.  Dostalem dzwona i musze teraz na biegu blacharke zrobic ale przynajmniej zmienie na polift za kase z ubezpieczalni. Zadzwonie tam za okolo dwa tyodnie i dam tu znac. Pozdrawiam

Opublikowano
Godzinę temu, Krzysiek.Bln. napisał:

Dziekuje. Zadzwonie tam za okolo dwa tyodnie, priorytety sie zmienily.  Dostalem dzwona i musze teraz na biegu blacharke zrobic ale przynajmniej zmienie na polift za kase z ubezpieczalni. Zadzwonie tam za okolo dwa tyodnie i dam tu znac. Pozdrawiam

zrób od razu FMIC jak dostałeś w przód.

Opublikowano
  • Autor
51 minut temu, marcin4x4 napisał:

zrób od razu FMIC jak dostałeś w przód.

Dostalem ale delikatnie lecz mimo to blotnik, lampa, zderzak i maska do wymiany bo w szpachlowanie czy klejenie plastikow nie chce sie bawic. Nie jestem nawet zly bo zrobie z niego polifta :) Jeszcze mam pytanko w sprawie IC. Polecasz 300 ale to wymiar wysokosci czy glebokosci? Inaczej napisze. Czy 300 bedzie wystawac nizej od oryginalnego ? Zalezy mi aby wszystkie przerobki byly ukryte. Przepraszam za   dziwne i lakoniczne dla Ciebie pytania ale jestem amatorem w tych sprawach. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, marcin4x4 napisał:

Dziekuje za pomoc :) Jutro zamowie. Masz u mnie flaszke. Jak bedziesz w okolicach Berlina, daj znac :) 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 23.09.2019 o 23:11, marcin4x4 napisał:

ta gwarancja to raczej placebo, nie znam firmy która uznaje takie rzeczy.

https://perunturbo.pl/ ale też się możesz nie dodzwonić :P

Rzeczywiscie, dodzwonic sie nie idzie :) Napisalem wiadomosc . IC juz w drodze :)