Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

stukanie/strzelanie podczas ruszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam pewien problem, gdy startuje trochę mocniej z jedynaka bez uślizgu kół na prostej to z prawej strony słysze stukot a raczej strzelanie? to samo dzieje się po zmienie biegu kiedy szybciej puszcze sprzęgło, coś postrzela pare razy jakby przegub? z tym że podczas skrętu nie stuka a chyba powinno? gdyby był już wywalony?

Sprawdziłem półoś dzisiaj i ruszajac wzdłużnie ma lekki luz może z 1,5cm? ale energicznie ruszająć (wzdłuż) stuka właśnie z tej prawej strony z lewej praktycznie nie ma luzu jest cisza. czy to może być przegub wew/zew czy raczej coś innego?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 2.10.2019 o 18:38, Malinowa mamba napisał:

Siemka, mam pewien problem, gdy startuje trochę mocniej z jedynaka bez uślizgu kół na prostej to z prawej strony słysze stukot a raczej strzelanie? to samo dzieje się po zmienie biegu kiedy szybciej puszcze sprzęgło, coś postrzela pare razy jakby przegub? z tym że podczas skrętu nie stuka a chyba powinno? gdyby był już wywalony?

Sprawdziłem półoś dzisiaj i ruszajac wzdłużnie ma lekki luz może z 1,5cm? ale energicznie ruszająć (wzdłuż) stuka właśnie z tej prawej strony z lewej praktycznie nie ma luzu jest cisza. czy to może być przegub wew/zew czy raczej coś innego?

Udało się rozwiązać problem?

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 2.10.2019 o 18:38, Malinowa mamba napisał:

hej,

Jeśli to prawy przód i są trzaski podczas zmiany biegów z niższych na wyższe to w moim przypadku była to poduszka silnika . Po wymianie cisza i spokój .

pozdrawiam D.