Elektrodomin Opublikowano 12 Października 2019 Opublikowano 12 Października 2019 Witam. Panowie mam problem z moją Audi A4 b6 2.0 fsi. Od tygodnia mam problem, gdy silnik jest zimny śmiga super, lecz gdy już się nadrzeje znaczyna przerywać i zaczyna świecić kontrolka silnika sygnalizując awarię , byłem u kolegi podłączyć komputer okazuje się wypadanie zapłonu 1 i 3, więc stwierdziłem by zamienić cewki i świece z 2 i 4 do 1 i 3, no i teraz wypada tylko na 3..... Dziwne.. Kupiłem dziś Świece nową i cewke założyłem do 3 i nadal wypada, nadal szarpie na gorącym silniku. Panowie widziałem już podobne tematy liczę na waszą pomoc pozdrawiam.
Elektrodomin Opublikowano 12 Października 2019 Autor Opublikowano 12 Października 2019 1 minutę temu, Elektrodomin napisał: Witam. Panowie mam problem z moją Audi A4 b6 2.0 fsi. Od tygodnia mam problem, gdy silnik jest zimny śmiga super, lecz gdy już się nadrzeje znaczyna przerywać i zaczyna świecić kontrolka silnika sygnalizując awarię , byłem u kolegi podłączyć komputer okazuje się wypadanie zapłonu 1 i 3, więc stwierdziłem by zamienić cewki i świece z 2 i 4 do 1 i 3, no i teraz wypada tylko na 3..... Dziwne.. Kupiłem dziś Świece nową i cewke założyłem do 3 i nadal wypada, nadal szarpie na gorącym silniku. Kolega Sprawdzał napięcie kablach od cewki wszystko się zgadza na każdym jest 12v jest iskra na każdej świecy. Panowie widziałem już podobne tematy liczę na waszą pomoc pozdrawiam.
Elektrodomin Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2020 Temat już załatwiony dawno okazało się że to wtryski
Rekomendowane odpowiedzi