Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BRD - analiza logów turbinki i pompowtrysków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Przeanalizowałem z kolegą logi na PW i zauważył że mam sporą lukę w doładowaniu. Wrzucam dla szerszego grona może uda się Wam znaleźć coś więcej :)

Czy turbo w BRD jest takie mułowate? Mam sporą rozbieżność między 1800-2200 obrotów. Auto faktycznie w ostatnim czasie sporo osłabło.

Wrzucam do analizy logi z turbo i pompek (ktoś powie mi czemu przy pompkach nie ma wartości w 013)?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pompki BRD.pdf turbo BRD.pdf

Opublikowano
  • Autor

Podrzucam linki do logów i proszę o ocenę:

Dynamiczny 013/18/23

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum

Dynamiczny 003/008/011

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum

Opublikowano

Turbo z BRD leniwie wstaje... tak już ma. Pomaga zmiana turbo czy koła kompresji... logi są OK. Ładnie trzyma Ci ciśnienie ;)

Albo musisz nauczyć się z tym żyć, albo poczytaj o mułowatym BRD i zmianie turbo... 

Ogólnie 2.0 TDI mają inną charakterystykę pompowania, narasta powoli, nie jak w AVF czy AWX gdzie przyrost ciśnienia jest gwałtowny, nawet z overboostem i dopiero powrót do zadanego... 

Mozliwe, że tuner ugrałby coś samym programem, zmieniając trochę wysterowanie N75... 

Opublikowano
  • Autor
57 minut temu, kamil-vag napisał:

Turbo z BRD leniwie wstaje... tak już ma. Pomaga zmiana turbo czy koła kompresji... logi są OK. Ładnie trzyma Ci ciśnienie ;)

Albo musisz nauczyć się z tym żyć, albo poczytaj o mułowatym BRD i zmianie turbo... 

Ogólnie 2.0 TDI mają inną charakterystykę pompowania, narasta powoli, nie jak w AVF czy AWX gdzie przyrost ciśnienia jest gwałtowny, nawet z overboostem i dopiero powrót do zadanego... 

Mozliwe, że tuner ugrałby coś samym programem, zmieniając trochę wysterowanie N75... 

Czyli nie widzisz niedomagania i spadku ciśnienia między 1800 a 2200?

A możesz mi powiedzieć dlaczego w bloku 013 mam same zera :O?

Opublikowano

W dynamicznym nie działa korekcja wtryskiwaczy, statycznie się pokazuje cokolwiek ?

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, kamil-vag napisał:

W dynamicznym nie działa korekcja wtryskiwaczy, statycznie się pokazuje cokolwiek ?

Hmmm w dynamicznym nie działa korekcja pompek? To dość dziwne bo przecież mogą rozjeżdzać się od danych obrotów. Z tego co pamiętam w B5 działało to i w dynamicznym i statycznym tutaj w B7 jeszcze nie sprawdzałem czy działa w statycznym.