Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czujniki parkowania ciągle piszczą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Mam problem z moją a4 b7 1.9tdi 2005 

W samochodzie od pewnego czasu nie działały czujniki parkowania, a że samochodem jeździł mój tato nie zaprawiał tego (około 7 miesięcy). Teraz gdy ja otrzymałem samochód w spadku zacząłem brać się za poszczególne naprawy. Jedna z nich to czujniki parkowania. 

W samochodzie zamontowane są oryginalnie czujniki parkowania z tyłu. Przestały one działać jak już pisałem około 7 miesięcy temu. Po włączeniu biegu wstecznego pojawiał się długi sygnał (około 5 sekund) po czym cisza. Okazało się, że 3 czujniki były niesprawne (sprawdzane na ucho). Wczoraj wymieniałem owe 3 czujniki. Oryginalnie w samochodzie były czujniki o numerze 7h0919275a natomiast wadliwe trzy sztuki zostały wymienione na 7h0919275e więc zamontowane są teraz 1 z końcówką a i 3 z końcówką e. Po tej wymianie wszystkie cykają jednak pojawia się ciągłe piszczenie po wrzuceniu biegu wstecznego. Niestety, ale w vagcom nie widzi mi modułu czujników parkowania. W vagcom mam opcje tylko a4 b6 jednak myślę, że to nie to jest problemem. 

Czy mógłby ktoś doradzić gdzie szukać problemu? Przeskanowałem cały samochód i innych błędów brak, moduł komfortu czysty. 

Szukałem na forum takiego przypadku, ale niestety nic nie wpadło mi w oko. 

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam 

Opublikowano

Kupiłeś oryginalne używane czy zamienniki ?

Opublikowano

Oryginalne 

Opublikowano

Czy jest ktoś w stanie pomóc? W miarę możliwości sprawdziłem całe okablowanie do czujników i wydaje się być wszystko w porządku