arczi900819 Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 Witam. Mam pytanie na które nie mogłem znaleźć na forum odpowiedzi więc do rzeczy: Czy ciężko jest samemu zregenerować silniczek wycieraczek i co najważniejsze czy części z silniczka wersji anglik będą pasowały do mojej obudowy? Z góry dzięki. pozdrawiam
gzrybol Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 siema Co rozumiesz pod pojęciem regeneracji silniczka? Ja ostatnio rozbierałem silniczek od wycieraczek i jest tak jezeli nie spaliły Ci sie zadne obwody w silniczku to myslę ze wystarczy zdiąć plastikową osłone jest na kilku śrubkach, przeczyścić ścierzki od pinów i okrągły płaski element po którym chodzi tzw. wyłącznik.
arczi900819 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Ktoś mi coś mówił że można zregenerować ten silniczek tylko właśnie nie wiem jak. U mnie jest takie coś że on już ledwie "chodzi" nie jest spalony ani nic z tych rzeczy bo dalej śmiga ale już nie ma siły... jak się szybciej jedzie i np pod wiatr to czuć że ma ciężko z powrotem wycieraczek.... I nie wiem czy to jakieś łożyska trzeba wymienić, styki i czy w ogóle da się taką operację wykonać? pzdr
Daimos Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Ogólnie musisz wszystko w środku przesmarować oraz sprawdzić czy rurka od spryskiwacza nie jest zapieczona. Temat regeneracji jest tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_naprawa_tylniej_wycieraczki_avant-t4698.0.html
_Solar_ Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 dobierz sie do niego,rozbierz przeczysc posmaruj i moze bedzie śmigał jak nowy
Rekomendowane odpowiedzi