Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 1.9 TDI] Z jakim silnikiem 1.9 szukać B7 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy, 

Jestem nowy na forum, ale mam nadzieję, że zagoszczę tu na dłużej. 
Plan jest taki zakup pierwszego A4 - z marką audi mam już trochę wspólnego obecnie jeżdżę czerwoną strzałą (A3 8l) 

Czytam różne wątki już od jakiegoś czasu odnośnie silników i ich mankamentów. I zdecydowałem się, że dla spokoju ducha zrezygnuję całkowicie z 2.0 na rzecz 1.9 TDI. Mój znajomy ma a4 b7 o kodzie silnika BKE - który sobie bardzo chwali - czy ktoś coś więcej powie o tym silniku? Robiłem już przegląd ofert oglądałem kilka audic ale albo to były trupy albo silniki 2.0 - póki co widziałem jedną zadbaną wersję 1.9 ale jeszcze nie byłem pewien czy ją kupić bo tamta miała dpf. No właśnie bke podobno jest bez dpf fabrycznie prawda? Z czym może wiązać się zakup tego silnika? 

Proszę  o informację będę wdzięczny za każdą wypowiedź w temacie. 

Opublikowano

Mam a4 b7 2005 kombi, 1.9tdi BKE orginalnie bez DPF, jeżdżę rok obecnie ma 332000 zero problemów, robię tylko serwis co 10kkm, po kupnie wymieniłem kompresor klimy i nagrzewnicę. Wymieniłem środek na skórzany, radio cd na 2DIN i to tyle. to jest prosty diesel bezawaryjny w porównaniu z Pasatem b6 2.0tdi ,który okazał się totalnym złomem.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Rafik 47 napisał:

Mam a4 b7 2005 kombi, 1.9tdi BKE orginalnie bez DPF, jeżdżę rok obecnie ma 332000 zero problemów, robię tylko serwis co 10kkm, po kupnie wymieniłem kompresor klimy i nagrzewnicę. Wymieniłem środek na skórzany, radio cd na 2DIN i to tyle. to jest prosty diesel bezawaryjny w porównaniu z Pasatem b6 2.0tdi ,który okazał się totalnym złomem.

Dzięki czyli jednak mój znajomy też miał rację chwaląc ten silnik. 

Opublikowano

Zasadnicze pytanie czy chcesz B6 czy B7 ? 

Jak B6 to najlepsza jest rodzina silników na literę A, czyli AVB (101KM), AWX (130 5 bieg) , AVF (130 KM 6 bieg)... 

Wszystko co było później już nie miało tyle trwałości co ta trójca :P

Opublikowano
  • Autor
W dniu 26.10.2019 o 19:05, kamil-vag napisał:

Zasadnicze pytanie czy chcesz B6 czy B7 ? 

Jak B6 to najlepsza jest rodzina silników na literę A, czyli AVB (101KM), AWX (130 5 bieg) , AVF (130 KM 6 bieg)... 

Wszystko co było później już nie miało tyle trwałości co ta trójca :P

Chciałbym b7 - zdecydowanie lepiej wygląda :) szczególnie przód - szczerze mówiąc tył ma ładniejsze b6 - chodzi o sedna 

Zapatruję się na diesla, głównie ze względu na to, że dosyć sporo jeżdżę. 

Opublikowano

To szukaj w B7 BPW - 8 zaworów, dopytaj o pompę oleju, może już ktoś zmienił na tą od 1.9...