Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tylna wycieraczka - problem z wymianą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wiem, że odgrzewam trochę kotleta, ale przejrzałem już wszystkie tematy i nie znalazłem żadnej pomocnej informacji. Mianowicie. Wziąłem się za wymianę ramienia tylnej wycieraczki (zamiennik kupiony i czekał na wymianę). Po zdjęciu starego ramienia ukazał mi się widok jak na zdjęciu. Trzpień, na który miało wskoczyć nowe ramię okazał się za duży i totalnie inny od tego, który jest w moim aucie. Miał ktoś może podobny problem lub wie jak wyjść z tego z powodzeniem, bo żona chce mnie zabić za brak tylnej wycieraczki. 

75588212.jpg

Opublikowano

Musisz się pozbyć tego elementu zaznaczonego na czerwono - jakieś porządne, mocne kombinerki i ściągniesz. Jest to pozostałość po starym ramieniu wycieraczki.

Jak to ściągniesz to wtedy wszystko stanie się jasne - nakładasz nowe ramię i nakręcasz nakrętkę. Nakładasz dyszę i zaślepkę i po robocie.

123.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie za pomoc. Będę próbował. Mam tylko nadzieję, że szyba zostanie w całości :D 

Opublikowano

Daj znać jak poszło ;)

PS. Jak jeszcze nie kupiłeś ramienia to pomyśl nad tym z Audi Q5 - lepiej się prezentuje na szybie

Opublikowano
  • Autor

Za robotę wezmę się w przyszłym tygodniu, bo teraz jestem poza Polską. A co do ramienia to kiedyś kupiłem pióro wycieraczki i dostałem to ramię w gratisie, ale jest to jakiś mocno plastikowy zamiennik. A co do ramienia z q5 to jedynym plusem jest to, że lepiej wygląda, czy też lepiej się sprawuje no i czy lepiej zamówić oryginał czy wystarczy jakaś podróba, bo cena 20 zł za zamiennik jakoś mnie nie przekonuje :)  

Opublikowano

To pewno zależy od podejścia - ja mam zamiennik za ok 45 zł i jest według mnie wszystko ok :) 

Opublikowano

Ja to rozwiercałem wiertłem do metalu

20190712_093424.jpg

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, pila24 napisał:

Ja to rozwiercałem wiertłem do metalu

No to grubo :). Mam tylko nadzieję, że u mnie obejdzie się bez wiercenia bo znając moje szczęście to już mogę zamawiać nową szybę :D 

Opublikowano

To jest miękki materiał,chyba aluminium. U mnie tak siedziało mocno że tylko taka możliwość została.