Amare Deus Opublikowano 18 Listopada 2019 Opublikowano 18 Listopada 2019 Dzien dobry Od jakiegos czasu poram sie z problemem, a mianowicie, przekracam zaplon niby wszystko ok, ale po przekreceniu na rozruch brak jakiejkolwiek, reakcji i czasem tak x razy z rzedu , a czasem pali normalnie bez problemu , innych problemow nie zauwazylem. obstawiam ,ze to moze byc kostka stacyjki/ cewka/ kabel do rozrusznika lub moze sam rozrusznik co mysliscie ? co to moze byc?
Hezen Opublikowano 20 Listopada 2019 Opublikowano 20 Listopada 2019 Nie było wcześniej jakiś objawów? Podłącz kabel i sprawdź błędy. Do sprzedania masz jeszcze: akumulator, wszystkie przewody prądowe i masowe, do rozrusznika idzie jeden cienki przewód i sprawdź czy pojawia się na nim napięcie podczas próby odpalania (napięcie idzie po stacyjce) Może pada bendix albo szczotki rozrusznika już są na tyle krótkie że się zawieszają? Puknij jakimś większym kluczem w tylną część obudowy? Jak już odpalisz to sprawdź ładowanie na alternatorze jak i akumulatorze..
adek1983 Opublikowano 21 Listopada 2019 Opublikowano 21 Listopada 2019 Obstawiam zawieszone szczotki na komutatorze rozrusznika albo elektromagnes się kończy. Jak tak Ci nie pali, to popukaj w rozrusznik i sprawdź czy pomaga. Ja tak miałem i pukanie pomogło. Następnego dnia wymieniałem już na regenerowany rozrusznik.
Rekomendowane odpowiedzi